Cervera sätter guldkant på vardagen med bakredskap

Det bakas som aldrig förr och behovet av snygga och funktionella redskap för baket ökar. Så i höst storsatsar Cervera på serien Grimstorp från Anders Petter. Nu får Leila konkurrens. Alla gillar vi att ha snygga redskap i köket eller hur ? Så det kanske finns utrymme för fler.

 plu73514grimstorpslickepottsetturkos3del plu73516grimstorpflorsockerstrare  plu73875grimstorpkkshandduk50x35cm Cervera plu74590grimstorplitermatt1lturkos

Dessa produkter passar att ge bort som gåva eller så har man praktiska redskap till en själv som dessutom är snygga. Det finns stekpannor och kastruller från Green Pan bland höstens nyheter också och även lyxiga slipade kristallglas i serien Rumours från Cerveras egna varumärke Table Top Stories. ( har ni märkt att kristallglas är på stort intågande igen?) En helt ny servis från Table top Stories, Romance och ny färg Rosa presenterades också på visningen som jag var på. Bilderna jag tog där har liksom försvunnit men vad gör det när man kan kika på fina pressbilder i stället.

Cervera rumourswhiskeyset Cervera Romance plu74149romancetallrik27cmgr Cervera plu74348stekpanna24cm

Flera av nyheterna förpackas i härliga presentkartonger som sätter guldkant på vardagen och ger en lyxig känsla.

Nilla

6

Mat somär bra för håret- 5 saker du ska äta för att få ett fint hår

5 saker som du skall äta för att få det finaste, friskaste glansigaste håret någonsin! Mat som är bra för håret och annat som är bra för håret kommer jag berätta om.

En sak som visar på god hälsa är ett friskt glansigt hår. Kemikaliska produkter, miljöförstöring, dålig kost förstör ditt hår. Men en bra kost kan verkligen göra underverk mer än vad du kanske tror. Det syns tydligt om mitt hår inte mår bra när jag inte mår bra. Håret blir torrt och frissigt eller blankt och fett. Här är 5 saker som du behöver äta för att få ett tjockt och fint och glansigt hår

1. Vitaminer och mineraler

Järn och zink är nödvändiga för håret. Järn hjälper till att bära syre och när det inte finns tillräckligt med järn såsom vid anemi, kan man tappa hår. Zinc är av betydelse för att få skinande hår så vid Zinc brist får man glanslöst och grått hår. Som tur är kan man lätt få i sig detta genom mat såsom Quinoa, bönor, nötter och citrusfrukter 2. Protein Mat som är bra för håret är protein. Håret behöver protein för att kunna växa. Så får du inte i dig tillräckligt med protein slutar håret förmodligen att växa och man kan tappa hår. Så ät Nötter, bönor och spirulina (spirulina innehåller 60% protein) och detta Proteinpulver   Eller något annat som du gillar stoppa i din morgon smoothie varje morgon,  

3. Nyttiga fetter

En annan sak som vi bör ha i vår kost för att vårt hår (och vår hud) ska må bra är fett! Essentiella fettsyror kan man hitta i Avocado, nötter och cocosnötolja. De är essentiellt viktiga att vi får i oss för kroppen producerar inte dessa naturligt. Och dessa exxentiella fettsyror har den förmågan att omvandla torrt livlöst hår till starkare och mer fullt av kraft.

4. Äppel cider vinäger

Det kanske låter konstigt men Äppelcider vinäger är en perfekt vårdande produkt för håret om håret känns fett och oljigt. Blanda en del äppel cider vinäger och vatten, tvätta håret som vanligt med schampoo och balsam och när du sköljt ur balsamet ur håret ta ÄCV blandningen i håret och skölj INTE ut. Låt det verka i håret och det gör underverk på håret. (det luktar inget när håret har torkat)

5. Coconut Olja- Jojoba olja

Cocosnötolja gör att ditt hår ser skinande blankt ut hela dagen. Ta en liten klick och arbeta igenom hårtopparna och lämna kvar det i håret över natten. Eller låt det bara verka i 10 minuter så hjälper det. Är din hårbotten torr och om håret generellt är torrt är Jojoba olja perfekt för ditt hår. Man kan också göra inpackning med Jojobaolja. Balsam med Jojobaolja är perfekt för dig med torrt hår.   mat som är bra för håret     Men så vill jag ge några mer generella hårtips:  

1.Börja med magen

Har man en dåligt fungerande mage syns det på håret för absorptionen av näringsämnen mineraler och vitaminer  tas upp från tarmen och påverkar både din hy och ditt hår! Mat som är bra för håret kommer från magen  och självklart även din hälsa generellt. Man kan se på en person som har dåligt fungerande mage att både hyn och håret är sämre. Så en bra diet är A och O! Börja med att lägga till Probiotica till din mat varje dag eller ät Probiotisk mat såsom surkål . Den här artikeln hittade jag om just detta med försurning i tidningen Wellness. Probiotica hittar du här bland annat att köpa och den här  från Dr Nigma verkar också bra Försurad kropp 760  

2. Håll det neutralt och ekologiskt.

Äta nyttigt hjälper verkligen, mat som är bra för håret är själva grunden men den det finns också andra saker som hjälper också. Det är även viktigt att använda hårprodukter som är snälla mot din hårbotten och skalp, det är avgörande för ett fint hår.Är hårbotten irriterad är Aloe Vera bra att smörja in i hårbotten eller ha ett Schampoo med Aloe Vera i. Undvik starka kemikalier i håret. Använd ekologiska produkter och på sikt blir det billigare för dig att använda det för de gör helt enkelt ett bättre jobb. Så mycket naturliga produkter som möjligt är det bästa att använda!   ♥ Pernilla  
4

Eva Solo höst-15

Eva Solo är ett av mina favoritmärken. Det är för att produkterna är både snygga och dessutom väldigt praktiska och i bra kvalié. De tål att stå framme vilket är bra om man vill använda dem ofta.

Eva-Solo-IMG_8893

Eva-Solo-IMG_8896

Eva Solo termoskanna kommer nu med matt finish. Termoskannan har med tiden blivit en av Eva Solos ikoner. Under många år har den alltid haft en blank yta, men det blir det ändring på nu. De två nya färgerna Moonlight blue och Granite green kommer att finnas i matt utförande.

Eva Solo termoskannor förenar tidens karakteristiska mjuka och organiska former och ljusa färger i en design som är skapad för att hålla i många år. Samtidigt uppfyller termoskannan den moderna konsumentens krav på funktionell design.

Den redan prisbelönta kannan hamnade i fjol på förstaplats som absolut testvinnare i en tyskt test. Motiveringen var bland annat att termoskannan håller kaffet varmt längst, är praktisk att hälla ur, aldrig droppar, står stadigt och är lätt att rengöra.

Vattenflaskorna och termosarna som man kan ta med sig på fotbollsplanen eller på bilresan är också supersmarta produkter som gillas massor av mig. Produkterna hittar du blandannat hos Royal design

Eva-Solo-IMG_8898 Eva-Solo-IMG_8901Detta fågelbord skulle jag vilja ha i min trädgård. Så fint! Eva-Solo-IMG_8902

Kolla på dessa nya salt- och pepparkvarnar från Eva Solo  som ser ut som svampar man tänker på natur, skog och äkthet. Formen ligger så väl i handen att man får lust att ta upp och känna på dem.
 Genom att vrida på bottenskruven kan man ställa in salt- och pepparkvarnarna på att mala fint, grovt eller mitt emellan.

Eva-Solo-IMG_8904Här är ännu en smart sak som man kan använda dels som grytunderlägg men också som ställ för sin Ipad när man vill läsa recept. Nu har vi ju mer och mer recepten på nätet.

 
1