En Cappuccino på torget

Det bästa med att vara här i Italien är att man så lätt kan gå ner och sätta sig på en uteservering med en kaffe och bara njuta av att sitta där och titta på folk.I går morse tog jag med mina två yngsta ned på stan och vi satt på torget och softade lite på en uteservering och shoppade en stund innan det blir så varmt. Då stänger många sina butiker och alla går hem och vilar.

Sirmione-2-IMG_7386

Sirmione-2-IMG_7361

Sirmione-2-IMG_7358

I dag ska vi iväg på marknad i grannstaden. Jag och barnen drar iväg med båten dit för maken ligger sjuk i feber han

stackar'n!

Få se vad vi kommer hem med därifrån:)

Pernilla

8

En restaurang vid vattnet

Sirmione-2-IMG_7242

Det är inte ont om bra restauranger här i Sirmione. Men i går hittade vi en som låg så fint vid vattnet och dessutom var förhållandevis billig. Det är inte dyrt här men när man är 5 i familjen får man försöka hålla nere budgeten lite:) Ett glas vin kostar 30 kr ca, en Cappuccino  ca 15-17kr,en pizza el pastarätt ca 90kr så det är inte så dyrt, sen hittar du givetvis mycket dyrare också. Eftersom Sirmione ligger så nära vattnet överallt sitter man ofta vid Gardasjön och njuter.

Sirmione-2-IMG_7334

La famiglia samlad.

Sirmione-2-IMG_7343   Sirmione2-IMG_7271

Sen avslutade vi nere på stan med en god glass, det kan man inte få för mycket av :) Men vi går supermycket så vi lär gå av oss de extrakcal som de ger. I dag har jag gått mer än en mil har jag räknat ut och dessutom lekt med barnen i poolen.

Nu väntar jag på att barnen skall komma från poolen så ska vi spela lite kort på altanen.

Har hört att det är lika varmt och soligt hemma som här. Behåll solen tills vi kommer hem igen:)

Pernilla

 
5

På plats i Sirmione

     

Så har vi äntligen kommit hit till vår lägenhet som vi hyrt i Italien. Så himla fin lägenhet i två våningar med två badrum, kök, altan med grill utanför.

Sirmione-IMG_7202

Jag och maken startade morgonen med att gå till restaurangen bredvid vårt boende där det är en helt fantastisk utsikt över Gardasjön.

Barnen sov fortfarande så vi fick en stund vid frukosten själva. Sen gick en promenad till affären och köpte hem mat så vi har för veckan här. Perfekt att bo så här när man är en familj på fem, då blir det inte så dyrt med mat och man slipper leta restaurang hela tiden. Dessutom gillar jag att handla mat i mataffären, de har så bra mat med fina råvaror här så det är inte svårt att laga god mat Sirmione-IMG_7192

  SirmioneIMG_7177   Sirmione-IMG_7201  

Efter lunch gick vi till poolen och badade och solade

    Sirmione-IMG_7218 Sirmione-IMG_7223  

Nu ska vi ner på stan och äta middag och stora runt i den vackra staden

Arrivederci!

Pernilla

11