En riktig hälsodag

I dag startade jag dagen med en shake till frukost. Superenkel att göra och GOD!

1 skopa protein vaniljpulver

3 dl lättmjölk ( el lätt mandelmjölk)

1/2 paket exotisk mix med mango, ananas m.m

en nypa kanel

Sedan tog jag en lång morgonpromenad med en vän med en kaffe på stan inkluderad.

När jag kom hem tog jag ett mellanmål enligt programmet i Forever FIT allt är i från "fria listan" kiwi, jordgubbar, röda vindruvor.

Forever-FIT--20160228_3848

 

Lunchen bestod av en shake också tillsammans med extra fibrer . Normalt i programmet F1 så äter man vanlig mat även både till lunch och middag men jag valde en shake i dag istället för att det passade bra.

  shake-20160228_3926 Gympa-skor-20160228_3908

Efter lunch var det dags att köra träningsprogrammet som ingår i Forever F I T programmet också , det är superjobbigt men så himla bra!  Så smidigt att bara ta fram träningsmattan och programmet och följa det i 30 min. så är jag klar! Slipper packa träningsväska, boka tid och åka iväg. Funkar perfekt att bara göra hemma i 30 min

Två - 3 dagar i veckan kompletterar jag med fysträning, Zumba och PW eller jumping eller något annat

Några nyttiga hälsobollar gjorde jag också till eftermiddagsfikat. I lådan ingår annars hälsobars som man kan äta en bit av. Allt som man ska äta är med lågt GI och hög mättnadskänsla då det är mycket proteininnehåll vilket gör att sötsuget försvinner efter en tid och tillsammans med Aloe veran som man dricker dagligen får man en lugn och välmående mage.

Till middag blir det en kyckling och ugnsrostade grönsaker och mycket sallad.

Så blir det också ett litet kvällsmål.

Tanken är att jag skall hitta bra rutiner kost och motion, vilket jag redan gjort mycket bra.

Så här bra resultat har min kollega fått av att köra detta program ett år senare. Resultatet från mig får vi se längre fram förhoppningsvis:) men jag gör detta framför allt för att få bra motions och kostrutiner och må bra.

Resultat FIT IMG_4228

  Tulpaner-20160228_3870  

Man blir ju så glad av solen  och ljuset som kommit nu!

Visst får man energi av det?

Pernilla

3

Dator tankar och liten bloggdejt

 

Min dator som jag nu haft i många år och har varit på lagning några gånger nu gissar jag snart behöver bytas ut. Det är inte det billigaste med en ny dator :( Jag gillar dock produkter från Apple och mac book Pro och vill gärna ha en igen. Jag hittade en snygg Retina i guld som var så snygg på CDON . Frågan är om jag skall satsa på en ny dator eller om jag skall försöka lämna in och uppgradera den datorn som jag nu har.Jag undrar om man kan göra det? Jag skulle helst vilja lägga över allt innehåll på en extern hårddisk och liksom tömma ur min dator så kanske den kan fungera bättre, men samtidigt har jag redan betalat flera 1000 på att laga den jag har så frågan är när man skall helt enkelt satsa på en ny. Ja det var lite dator tankar så här en lördagskväll.

Dator

Hoppas ni haft en bra lördag?

Idag var jag iväg och shoppade lite vårkläder till dottern i Mall of Scandinavia och nu finns det otroligt mycket vårnytt att lockas av i butikerna!  Till mig blev det ett par nya gympaskor att använda på inomhusträningen som jag kör.

Sen på eftermiddagen träffade jag den här tjejen som var på besök i Stockholm och vi tog en fika tillsammans och vi pratade business ihop. Förutom att vi bloggar så driver vi också egna verksamheter båda två och det är jättekul att träffas och prata om detta!

Så nu är det dags för melodifestivalen i soffan snart.

Pernilla

           
7

Att odla själv

Nu längtar jag till att få se första knopparna komma på blommor och träd. Det är en mycket speciell känsla att se när naturen börjar att blomma och sitta i vårsolen och höra fågelkvittret.

Att ha ett växthus är nog något som kommer att bli allt mer populärt igen kan jag tänka mig då det handlar mycket nu om att odla sin egen mat , äta ekologiskt och leva urbant. Vi hade hade ett växthus där jag bodde tidigare och nu skulle jag kunna tänka mig det igen, men denna gång skulle jag vilja göra det lite mysigt inne så man kan sitta i huset också. Som på bilderna som är från Paradisverkstadens trädgård. Man kan ställa in vackra krukor, ett bord och lite stolar så blir det väldigt fint. Jag tror att när man bor lite längre norröver som vi gör kan det vara bra att ha ett växthus om man vill odla citroner, persikor eller annan frukt. Tomaterna vi hade i vårt förra växthus var så himla goda minns jag, som godis. Allt blir ju mycket godare när man odlar det själv under rätt förutsättningar.

Eller tänk er att sitta en sommarkväll så här mysigt.

Växthus 20151108-7147.jpg(1)_1200

Växthus-IMG_1672

Det är något som jag drömmer om nu när jag sitter hemma med min tredje förkylning denna vinter och maken har åkt på influensa, det liksom går bara runt just nu som alltid i februari. Då vill man bara vara ute och luta huvudet mot väggen i solen och höra fågelkvitter igen.

Ha en underbar fredag!

Pernilla

3