James Read self tan mousse- hur man gör för att få en gyllenbrun solbränna

 

Nu när våren kommer vill man gärna få lite färg på kroppen och i ansiktet så man inte går med sina vintervita ben i ett par shorts. Jag har testat lite olika BUS krämer och du kan läsa om dem här. Nu har jag fått chansen att prova James Read self tan mousse. James Read är känd för att ha jobbat som professionell spray tan artist med kändisar som Naomi Campbell, Burberry, Tom Ford mfl "back stage" där de får en solbränna innan de går ut på sin cat walk

Med denna self tan mousse ger alla oavsett grundfärg en fin gyllenbrun solbränna.  Man får en solbränna inom en timme, men har man den i två timmar på sig innan man tvättar bort den får man en mediumbrun färg och efter 3 timmar blir den än brunare. Jag lät min färg sitta i en timme och fick en fantastiskt fin gyllenbrun färg som ser otroligt naturlig ut. Ni kan se skillnaden mot min hand nedan på bilden.

Den innehåller Aloe vera, Hazel och gran tea ectract som återfuktar huden väl.

Doften skall vara doftfri men jag känner av en lätt typisk BUS doft.

James-Read-BUS-20160324_4440

Hur man använder den: Vad som är väldigt viktigt är att man innan man sätter på den använder en peeling och en fuktkräm som gör att moussen sitter på bättre sedan. Man tar sedan en vante som man kan köpa till och stryker ut med cirkulerande rörelser över hela kroppen eller där man vill ha den ( kan även användas i ansiktet). Var noga med att den verkligen blivit utsmetad över hela området där du vill ha den. Vänta med fötter och händer till sist. Sedan skall man undvika kontakt med vatten under minst 60 min.

Som ni kan se på bilden nedan har jag inte varit noga under armen med att smeta ut.

  James-Read-BUS-20160324_4442  

När man sedan är klar och har följt instruktionerna noga får man en jämn och fin gyllenbrun solbränna

Tänk på att man skall använda solskyddsfaktor om man solar för denna skyddar inte mot sol. Det går utmärkt att sola när man har denna på kroppen vilket är bra för då slipper man gå ut på stranden krit vit :)

Pernilla

4