Le Mini Macaron - Shellac för hemmabruk

Jag har köpt mig ett eget kit Shellac för hemmabruk som heter Le Mini Macaron.   Att ha snygga naglar är något som jag gärna vill ha. Jag brukar gå och fixa naglarna på salong då och då i perioder men det slutar oftast med att jag inte fortsätter. Dels blir det en regelbunden kostnad som man måste tänka över om det är värt men framför allt tycket jag det är jobbigt att behöva gå så ofta för att ta bort den fula utväxten och ha tid avsatt och bokat för detta funkar inte för mig. Det känns stressigt helt enkelt. Så när jag såg detta kit för hemma bruk tänkte jag att detta måste jag ju bara prova!   Det är ett kit med nagellack, fil, remover och en uv lampa som ser ut som små Macarones. Själva lacket finns i olika färger men jag valde en Korall färg som blir snyggt till sommaren. Behandlingen görs så här: 1.Tvätta händerna 2. fila nageln och blås bort det du slipat upp 3. peta ned nagelbanden ( följer med nagelbandspetar) 4. tag ett tunt lager av nagellacket på nageln 5. sätt på UV lampan och sätt in nageln i 30 sek ( den stängs av automatiskt efter 30 sek) Går att koppla in i datorn eller i väggen via vanlig kontakt 6 Lägg på ett nytt lager och gör 30 sek till Klart!       Du kan även göra Pedikyr med denna. Vad tycker jag om detta? + Jag tycker den är  väldigt smidig och enkel att använda. super att ha vid datorn Jättebra att lampan slocknar själv efter 30 sek Hur bekvämt som helst att göra själv hemma, slippa passa tider på salong Bra pris under 500 lappen - Efter en dag lossnade lacket , det gick att dra av lager av lack Så det är väldigt viktigt att ta TUNT lager av lack Jag skall testa det igen med ett tunnare lager och hoppas då att det sitter bättre och jag tror man kan köpa till ett toplack också. Fransk manikyr blir nog nästa lack jag skall prova fungerar det bättre med ett tunnare lager och kanske längre tid i lanpan är det väldigt prisvärt annars inte alls. ps. Tips på denna hand och kroppskräm från Face. Luktar ljuvligt gott!     Nu skall vi iväg och köpa lite blommor till trädgården!     Glas valborg! ♥ Pernilla        
1

En fredagshälsning från mästerkocken Edin Dzemay

  Så skön fredagskänsla jag har idag. Solen skiner, långhelg och jag har varit och kört mitt roliga träningspass som gör att man kommer i bra fredagsstämning. Dessutom känns det så skönt i kroppen efter att man tränat och duschat. Man kan liksom med gott samvete hälla upp lite vin:) Denna fredag fick jag dessutom ett trevligt bud hem med  goda ostar och kex på en väldigt fin skärbräda. En skärbräda som funkar precis lika bra som ostbricka eller vad man nu vill ha på den.   Barnen är bortresta på Innebandy cup och annat så det är jag och maken solo i kväll:) Lite ovanligt. Jag har dukat upp fint och sitter nu och väntar på att han skall komma hem från sitt träningspass, han spelar bordtennis.   Jag har redan tjuvsmakat på ostarna och de är så goda!  Tryffelbrie från Falbygden, oj vad god!! Men Manchego D.O. Valdehierro oh my vilken god ost! Det var tur att jag tränade innan :) Perfekt ihop med vårt nya favorit vin från Kalifornien- Apothic.   Det är prisbelönta mästerkocken Edin Dzemay som designat denna skärbräda/serveringsbräda i europeisk bok i samarbete med Sagaform. Träslaget är skonsamt mot kniven. På ena sidan kan man skära , hacka mat och det finns en ränna som göra att vatten rinner av och brickan hålls torr och fin när man arbetar. Andra sidan är bra för uppläggning T.ex. Du hittar den bland annat här   Nu skall jag njuta av denna fredag.   Önskar dig en härlig långhelg! ♥ Pernilla
1

Skönhetsevent hos Estetisk Hudläkarcentrum

I går var jag bjuden på ett skönhetsevent som Vitaestilo anordat hos Estetiskt Hudläkarcentrum (EHLC) i Stockholm. Det bjöds på bubbel och gott tilltugg och så fick vi prova på och höra om olika behandlingar som man kan göra.  

På kliniken jobbar läkare och hudterapeuter m.fl som är specialiserade på att hjälpa dig till en vackrare version av dig själv.

Helen som arrangerade detta lyssnade på Anne Wetter som är Hudläkare och en av Sveriges främsta estetiska läkare och som driver denna klinik. Anne berättade om en behandling som heter Belkyra och som är den enda icke-kirurgiska injektionsbehandlingen för fullständig och permanent reducering av fettceller under hakan. Det injiceras i fettet under hakan, och förstör fettcellerna. När fettcellerna är förstörda kan dessa celler inte längre lagra eller ackumulera fett.  Det krävs mellan två till fyra behandlingstillfällen, fördelade med ca 4 veckors mellanrum.

Till skillnad från fettsugning kräver behandlingen inte någon återhämtningstid.

  Jag fick chansen att se hur min hy och hud mår med hjälp av en "special lampa" Jag kommer inte i håg vad den heter. Man stoppar in huvudet i denna apparat (som du ser på bilderna nedan) för att med hjälp av specialljus se hur huden mår. Man kunde konstatera att jag har en solskadad hud. Man kunde se vita linjer där jag haft solglasögon, dvs. där huden varit skyddad. Men resten av ansiktet var brunfläckigt , skador från solen. Under ögonen var jag helt mörk och där kunde hon konstatera att jag var väldigt torr så jag behöver smörja mig mycket bättre där än vad jag gjort hittills med en bra ögonkräm.     Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar (Intesivt Pulsat Ljus/Photo rejuvenation) av solskadad hud hjälper till att behålla ett yngre och fräschare utseende. Huden blir jämnare genom att åldersfläckar, ojämn pigmentering och diffus rodnad reduceras. Hudvävnaden förbättras dessutom genom att kollagen-nybildningen stimuleras. Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas med IPL Jag blev väldigt sugen på att göra en IPL behandling faktiskt. Jag har som sagt väldigt mycket solskador. Vi fick med oss en trevlig goodiebag hem. I den låg en doftpåse från K lundqvist. Tidningen Daisy, balsam från John Frieda, choklad från Lindt och ett presentkort på 500kr från kliniken. Jag kommer ev utnyttja presentkortet på just en IPL behandling, eller så blir det på en bra ögonkräm:) Vi får se.

Pernilla

 
2