Nytt inredningssvep, Nyheter från Northern, Rusta och Carl Hansen&Son

Under 2018 lanserar det norska livsstilsvarumärket Northern ett flertal multifunktionella förvaringslösningar i mattsvart stål i ett minimalistiskt uttryck, alla designade för att skapa smarta lösningar till hemmet. Rusta lanserar en ny kollektion yoga produkter och  den ikoniska Y stolen kommer att tillverkas i 8 nya jubileumsfärger under en begränsad period

Norhern lanserar förvaringslösningar

NOOK Stegen Nook tar funktionaliteten från Cecilia Xinyu Zhangs Frame-design till nya höjder– bokstavligen. Nook är en hög stege som kan användas som hängare för kläder och textilier, eller som en ram där bilder kan fästas eller små spotlights klämmas fast. Med sin geometriska form och sina djärva, grafiska konturer har stegen en multifunktionell design. Nooks enkla form gör den utrymmesbesparande och smidig att flytta runt i alla rum. Nook är tillverkad av matt svart stål och kan på ett elegant sätt smälta in i bakgrunden – eller skapa en iögonfallande effekt i alla typer av

 

WIRED Det nya hyllsystemet Wired är formgiven av den norska designduon Morten & Jonas, med syftet att skapa nästa designklassiker. Systemet består av enheter som tillsammans skapar ett vertikalt hyllsystem, där hyllorna kan staplas för att ge fler öppna ytor och förvaringsmöjligheter. En individuell hylla kan användas ensam, medan flera hyllor kan skjutas längs med varandra för att skapa ett flexibelt hyllsystem. Stödfästena är tillverkade i stål och diskret integrerade i varje hyllplan. Wireds mångsidighet erbjuder flera funktioner och gör det möjligt att placera hyllsystemet på alla väggar i hemmet. Som ett uttryck för minimalistisk skulptur suddar Wired ut gränserna mellan konst och

FRAME Den norska formgivaren Cecilia Xinyu Zhang tänker som en arkitekt, men närmar sig designen som en konstnär. För Northerns debutkollektion har hon skapat den multifunktionella förvaringslösningen Frame – vars unika design för tankarna till ett samtida konstverk. Frame är inspirerad av begreppet ”space within space”, vilket resulterat i en design med geometriska former som placerats inuti varandra. När Frame ”öppnas” sträcker sig ramar i olika storlekar ut från väggen och erbjuder smart upphängning av kläder och accesoarer. När hängarna inte används går Frame:s ramar enkelt att skjuta tillbaka till sin tvådimensionella form och blir då ett elegant element på väggen.

 

Rusta lanserar yogaprodukter

Den bästa träningen är den som blir av. Ett välkänt uttryck som kan vara svårt att ta till sig i en stressad tillvaro, där det ofta är lätt att glömma bort sitt eget välmående. Rusta lanserar nu en ny kollektion yogaprodukter som både är snälla mot miljön och din plånbok.

Rustas nya yogaprodukter består bland annat av yogablock i kork och yogamattor i TPE. Yogablock, foam roller och massagebollar är tillverkade av återvunnen kork som kommer från restprodukter och alla etiketter är tryckta på återvunnet papper. Under 2019 väntas flera spännande lanseringar från Rusta och med den nya yogakollektionen vill de underlätta hemmaträningen och inspirera till en härlig nystart. Yogan som träningsform är tillgänglig, lätt att anpassa och kräver vare sig djupa förkunskaper eller avancerade tillbehör. Nyheterna finns i varuhus från och med v. 3 2019.

Carl Hansen & Son firar 110-årsjubileum och presenterar Wegners Y-stol i nya färger

I år är det 110 år sedan det anrika möbelföretaget Carl Hansen & Son startade sin verksamhet. I samband med födelsedagen presenteras Hans J. Wegners ikoniska Y-stol i åtta nya jubileumsfärger som kommer att säljas exklusivt under en begränsad period.

Hans J. Wegner – känd som den store stolmästaren – tyckte mycket om att experimentera, inte bara med former och material, utan också med färger. Därför vill Carl Hansen & Son fokusera på att lyfta Y-stolens många varierande uttryck och klä designikonen från 1950 i åtta nya naturinspirerade färger.  

De nya jubileumsfärgerna är rotade i naturens olika element såsom skog och strand och lanseras i djupa, eleganta och dämpade nyanser. De röda jordtonerna Rosy Blush, Russet Red och Deep Burgundy står i kontrast till den klassiskt djupa Navy Blue. De lugna färgerna Oyster GreyForest GreenMidnight Blue och Deep Olive skapar en känsla av närhet till naturen och en varm och inbjudande atmosfär.

De åtta nya färgerna av Y-stolen har en handflätad sits i naturflätat papperssnöre och säljs exklusivt mellan 29 oktober och 31 december 2018. Priset för jubileumsversionerna av Y-stolen är 5595 SEK.

Midnight Blue

<3
Pernilla

Nya stolarna på plats, matplats makeover

Nu är mattan och stolarna på plats. Det är en matplats makeover på gång här. Här kommer en sneakpeak på början av förändringen. Det tar sin lilla tid och det känns lite konstigt för det blir väldigt annorlunda färger vi får här hemma nu. Från att tidigare haft allt väldigt ljust blir det mer jordiga och varma färger. Inlägget innehåller annonslänkar. Housedoctor stol comma Stolarna kommer härifrån. Bordet från Cultfurniture.se Bordet kommer vi inte ha här fortsättningsvis då det är förlitet för oss, men fram till att det andra kommer på plats får det vara vårt matbord. Jag måste säga att ett runt matbord är verkligen trevligt att sitta vid, man kommer närmare varann när man sitter och pratar. Särskilt när man är 5 i familjen som vi är för då slipper en sitta utan någon framför sig. Det är kul att förändra. Problemet är att jag har inte allt helt klart för mig hur jag vill ha det, men det är också det som är roligt att när man förändrar. När jag tänkt mig på ett sätt och sen ser att,  nej nu passar ju detta inte in längre och så måste jag förändra lite till. Det är ändå roligare att låta det ta tid och forma succesivt än att köpa allt på en gång från ett och samma varuhus. Det blir nog lite mer personligt då. Detta bord skulle jag vilja ha sen också <3 Pernilla
2

Ansiktsserum bäst i test: 3 ansiktserum från Patyka testade

Ansiktsserum bäst i test Jag  har haft möjligheten att få prova 3 ansiktsserum från Patyka. Jag har provat dem nu under 2 veckor vardera och skall berätta vilket jag gillar bäst av dessa tre. Att göra ett ansiktsserum bäst i test på endast 3 produkter av samma märke gör att man kan verkligen jämföra vilken typ av serum som passar ens hud bra. Sen kan man testa och jämföra liknande produkter med andra märken. Inlägget innehåller reklamlänkar till Joliebeauty.

Men först,  vad är serum för ansiktet bra för?

Det hjälper din hud att få fukt på djupet. Vill man få mer fukt till huden än bara på själva ytan skall man använda serum.  Serumet innehåller mindre molekyler som tränger djupare ned. Hudkräm förseglar sedan fukten kan man säga och gör huden smidig samtidigt som den skyddar den mot yttre påfrestningar smuts, solstrålar osv.

I detta Ansiktsserum bäst i test, ingår följande serum:

  Patyka Dark Spot Correcting Serum är Patykas nyaste serum: en produkt framtagen för att korrigera och förebygga pigmentförändringar i huden och som lanserades i våras. Patyka Antioxidant Perfecting Serum Patykas ”lysterserum” eller ”askungeserum” är stjärnan i den antioxidantrika produktlinjen 1st Signs of Ageing som lanserades av Patyka 2017. Patyka Advanced Plumping Serum är det så kallade ”kanonserumet” i Firmness & Wrinkles-linjen som lanserades 2017. Detta serum innehåller stora mängder hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar.   ansiktsserum bäst i test

 Patyka Antioxidant Perfecting Serum

Detta är en tunn och näringsrikt serum som är guldskimrande-.  Antioxidantserumet ska delvis på grund av sin färg ge en riktig, naturlig photoshop-effekt på ansiktet. Serumet är effektivt i synnerhet för stressad, torr och matt hy. En gnutta glittrigt mica-mineral har lagts till, vilket ger serumet det där lilla extra. Mica-mineralet gör att serumet ser onödigt glittrigt ut på handryggen, men det smälter in i huden och ger en dämpad lyster som får ansiktet att se sunt ut.

 För vem är denna produkt?

Den antioxidantrika sammansättningen i detta serum skyddar mot för tidiga ålderstecken. Patyka rekommenderar serumet för kvinnor i 30-årsåldern, men i Jolies kundkrets används det av kunder i alla åldrar. Serumet innehåller hallonvatten, extrakt av dadelfrön och hyaluronsyra som tillsammans gör kinderna mjuka och huden slät. Det innehåller även Patykas havsinspirerade extrakt Marine Bio-Complex, som även på kort tid gör under för hudens allmänna skick.

Mitt omdöme:

Jag tycker att den ger en glimrande boost till huden direkt efter man tagit på den. Det får huden att se lite fräschare ut. Den är väldigt skön och smälter bra in i ansiktet. Återfuktningen är bra.

Patyka Advanced Plumping Serum

PatykaTermen ”plumping” beskriver hyaluronsyrans effekt på ett bra sätt. Hyaluronsyrans effekt grundar sig på dess förmåga att binda till sig stora mängder fukt, vilket omedelbart märks på huden. Advanced Plumping Serum innehåller största möjliga mängd hyaluronsyra som huden kan tillgodogöra sig. Det betyder 1,6 procent ren hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, men mängden av den minskar år efter år, vilket gör att huden blir torr och slapp. Hyaluronsyran har många positiva effekter: den binder fukt och slätar ut rynkor. Hyaluronsyra gör att huden ser yngre ut och känns elastisk och mjuk. Serumets hyaluronsyra med stora molekyler tillför effektivt fukt i hudens ytlager. I serumet ingår även hyaluronsyra med två typer av mindre molekyler som tränger djupare in i huden och har en ännu effektivare inverkan på hudens struktur. Serumet åstadkommer snabbt en lyftande och utjämnande effekt på huden. Förutom hyloronsyra innehåller denna produkt även andra ämnen som aktivt stödjer huden Det finns tester på denna produkt som visar att 76 procent av de som har provat serumet upplever att huden är slätare och 67 procent upplever att huden är betydligt fastare efter en månads användning.

För vem är denna produkt?

Patyka Advanced Plumping Serum är avsett för användning som kur. Det är effektivt i synnerhet på slapp hud och rynkor som redan syns. Serumet hjälper hud som har mist sin elasticitet och vars struktur kräver lite ”utfyllnad”, lyft och fukt. Det kan utan problem även användas på yngre hud som tillfälligt behöver hjälp mot trötthet och matthet.

Mitt omdöme:

En helt fantastisk produkt som jag upplever är beroendeframkallande på min 50+ hud! Men den är nog fantastisk för alla som behöver extra fukt. Man känner hur det stramar och fyller ut huden efter att man tagit den. Jag längtar riktigt efter att ta den på kvällen innan jag lägger mig. Den är dryg så endast ett ett par droppar behövs vid varje tillfälle.    

 Patyka Dark Spot Correcting Serum