Nytt inredningssvep Foscarini + Diesels living, Nytt från Himla, Alessi och Newport

Nyheter inom inredning och design som jag väljer att visa er idag är följande;

Två nya designlampor i ett designsamarbete mellan Foscarini och Diesel. Himla satsar på rutigt till jul. Newport gör ny storsatsning och Alessi influeras av modevärlden med sin Plisse.

Foscarini fortsätter sitt samarbete med det italienska modevarumärket Diesels inredningssegment Diesel Living. Nu lanseras två nya lampor i urban stil: Space Fab och Wrecking Ball.

Inspirationen till lampan Space Fab, med sin paraplystruktur, hämtades från spotlights på en filminspelning och paraboler. Tyget som utgör lampans form består av tre lager. Ett tunt vitt yttre lager som utgör den stora men lätta ramen. Det andra lagret är ett inre dolt aluminiumskikt med en texturerad yta, likt en meteorit. Det sista lagret är av försilvrad satin, ett material som kombinerar reflektion med ett skydd mot bländning.

Tyget i Space Fab ger lampan en mjuk effekt som inte speglar ljuset. De små oregelbundenheterna i tyget – som blir synliga i ljuset – bör inte betraktas som en defekt utan som en kraft och ett uttryck för lampans starka karaktär och en del av Diesels formspråk.

Inspirationen bakom den andra nyheten återspeglas även i namnet – en rivningskula (wrecking ball på engelska) som slår bort det gamla för att skapa plats för det nya. När lampan är släckt ser den ut som ren metall, där ljuskällan tycks försvinna helt. Sfären av glas blir en lampa först när ljuset är påslaget: kärnan tänds och gör lampan och reflektionen fullt synlig. Ljuset sprider sig nedåt och projicerar ljuset på ytan. Den urbana känslan förstärks ytterligare av att lampan hänger på en kedja som likt ett motorcykellås täckts av grovt tyg.

With Joy – nyheter för det dukade bordet Himla lanserar en helt ny kollektion med keramik som inspirerar till vackra och spännande dukningar för alla dagens måltider, till både vardags och fest. Det dukade bordet är en viktig del av Himlas sortiment och med anledning av det lanseras nu den nya keramikserien With Joy, beståendes av kaffekoppar och uppläggningsfat i färgerna Chalk, Dark Lyric samt Kohl. Som all keramik från Himla produceras även With Joy i Portugal för bästa kvalitet och känsla. With Joy finns tillgänglig i Himlas Concept Stores fr.o.m. början av december – lagom till jul! Woolberry är ett klassiskt hundtandsmönster i jacquardvävt linne med invävda ulltrådar, och finns som både kudde och pläd.   Linenberry är en tweedruta i hellinne som på ett naturligt sätt kompletterar julens röda nyanser och skapar värme och spänning till både bordet och soffan.   Newport satsar med ny flaggskeppsbutik Newport med budskapet ”The death of retail is overrated” sticker inredningsföretaget Newport ut hakan. Nu expanderar bolaget och öppnar en ny flaggskeppsbutik på 350 kvadratmeter i Norrköping city. Med investeringen, som uppgår till sex miljoner kronor, tar Newport ännu ett steg i sin vision att erbjuda kunderna en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Portarna till denna butik slogs upp den 28/9. Nästa satsning kommer bli på Marbella där de öppnar en butik i 5 stjärniga Nobu hotel.   Plisse inte bara i modevärden ser vi Plisse utan nu även inom inredning. Under årets upplaga av inredningsmässan Maison & Objet i Paris, presenterade Alessi den nya elektriska vattenkokaren Plissé, skapad av den italienska arkitekten och formgivaren Michele De Lucchi. Plissé bär influenser från både mode, design och arkitektur och kännetecknas av sin unika form som inspirerats av veckade papper i följd, vilket för tankarna till ett plisserat tyg som omvandlats till en tredimensionell form. Vattenkokaren påminner om en haute couture-klänning eller ett vackert föremål skulpterat av en modedesigner. Plissé är en mycket lättanvänd vattenkokare. Botten är värmeisolerad vilket gör att Plissé kan placeras säkert på vilken yta som helst – även när vattnet har nått kokpunkten. Vattenkokaren är enkel att öppna och stänga, och kan snabbt avlägsnas från den dolda basen. Plissé är också utrustad med ett effektivt anti-kalkfilter, och har dessutom en smart säkerhetsanordning som avbryter strömförsörjningen om det finns för lite eller inget vatten i behållaren. Vattenkokaren är tillverkad av termoplast och finns i fyra färger: röd, grå, vit och matt svart.   <3 Pernilla