Matplats klar med före och efter bilder

   

Äntligen har vi fått lampan vi vill ha på plats. Nu är matplatsen klar.

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos, confidentliving, designonline,solheminredning. 

För er som inte tidigare sätt mitt matrum med före och efterbilder kommer inlägget här igen.

Vertigo lamp , vertigo lampa       I skåpet har vi satt in spotbelysning som lyser upp glasen fint i mörkret Matplats , svart vitrinskåp
Matplats före och efter. Vertigolamp, svart skåp Ellos, stolar sammet housedoctor

  Före;     Så blev denna matplats klar för nu. Jag är nöjd. Det var fint förut också med det ljusa men den gamla matplasen började bli sliten. Mattan skulle bytas, gick inte att få fräsch, bordet var också slitet och så har jag har känt att jag vill göra en förändring och få det mer ombonat i mörkare färger. Jag har dragits till det när jag sett bilder från andra hem. Att sen hitta rätt möbler som passar är inte det lättaste och har tagit lite tid. Dels för att få det som jag tänkt med resten av vardagsrummet men också för att optimera kostnaden.

Mina inköp;

Mattan är ett fynd från Rusta. Köpte när de hade 25% rabatt på mattor. Superskön att gå på och lätt att hålla ren! Ett bord som är " nätt" och går att ge plats till fler än 6 hittade jag hos Nimara.se Jag hade kikat på ett sådant här först men det var lite dyrt och så ville jag ha ett bord med extra skivor till när vi får gäster. Inte lätt att hitta ett bord i rätt prisklass med mina önskemål. Stolar från Housedoctor hade jag spanat in länge att jag ville ha så hittade jag 6 nya stolar tillsalu på blocket ! Du hittar de annars här. De är supersköna att sitta på och även de inte svåra att hålla rent, inga armstöd att kladda på :) Blev inspirerad av liknande skåp från Hubsch som finns hos Solheminredning att köpa. Mitt skåp är väldigt likt och jag köpte jag här hos Ellos. I skrivande stund har de 25% rabatt på heminredning och de har många fina skåp här Lampan lyser så fint mot taket på kvällen. Den ger ett fint sken. Lampan köpte jag på Blackfriday med 20% rabatt här         Så var det första advent! Snart är det jul! Maken och dottern har varit nere och ställt fram bord till julmarknaden som är i stan idag.  Med barn i idrottsföreningarna har detta med att jobba på julmarknaden i någon form blivit en tradition i alla år. Säkert 10 år har vi hjäpt till och tjänat pengar åt klubben på detta sätt. Väldigt bra faktiskt!
 
Önskar dig en fin advent!
 
xx Pernilla              

7

Gott nytt godis från Malaco och nytt vin Ramos Elegant White

 
(null)


Nu är det helg och kanske vill du ha lite gott godis till melodifestivalen på lördag?
 
Cloetta har nu kommit ut med följande goda nyheter
 
Plopp Popcorn
Klassikern Plopp kommer i en ny smakkombination. Choklad med smöriga popcorn, hur god kombination som helst!
 
Läkerol apple Elderflowe
Jag älskar dessa läkeroltabletter. Har alltid en i väskan för att ta när jag vill få en fräschare smak i munnen eller stoppa sötsug. Jag har några favoriter och denna blir ytterligare en .
 
Malaco ABC
bokstavsgodisbitar i fruktiga smaker. Tror många barn kommer gilla dessa, passar den yngre målgruppen
 
Läkerol dentafresh kids jordgubbe och Päron
Dessa passar också för den yngre målgruppen. Bra för de små barnens tänder. De innehåller 95% xylitol som är ett naturligt sötningsmedel. Detta sötningsmedel hjälper bland annat till att motverka hål i tänderna. Barnen kan ta en sådan som smakar jordgubbe eller päron efter maten som gör gott för tänderna. 

För oss vuxna som också kanske vill ha något gott i glaset när vi tittar på Mello kanske ett nytt vin kan vara värt att prova? Dock får man vänta till den 1 mars då detta släpps

(null)

Den 1 mars släpps en efterlängtad nyhet: Ramos Elegant White. Vinet är en vit parhäst till den hyllade röda boxen Ramos Reserva.


Äntligen har lovordade och prisade Ramos Reserva fått en vit motsvarighet: Ramos Elegant White. Bakom den nya vita boxen står João Portugal Ramos - den prisbelönte vinmakaren bakom många portugisiska lanseringar och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring.

Vinmakare vill kalla detta sitt vita signaturvin då det ligger honom mig varmt om hjärtat. Ramos Elegant White har en fruktig karaktär med en intensiv arom som domineras av mineral. Här finns även tydliga inslag av tropisk frukt och en hint av citrus. Ett elegant vin gjort på handskördade druvor.

RAMOS ELEGANT WHITE Lanseringsdag: 1 mars 2019

Klar ljusgul färg. Friskt och fruktigt torrt vin med inslag av tropisk frukt, citrus och mineral. Långt avslut. 

Passar till fisk, skaldjur, sallader och lättare rätter på ljust kött.

Pris: 189 kr

Artikelnr: 79034

Druvor: 80% fernão pires, 10% arinto, 5% tália, 5% trincadeira das pratas.

Ursprung: Portugal, VR Tejo

Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA

Årgång: 2018

Alkoholhalt: 12%


Trevlig helg!

<3

Pernilla

Vas Stubbe från Svenskttenn - den perfekta vasen för tulpaner

(null)


(null)

Inlägget innehåller reklamlänkar till Newport, Mio, confidentliving

Nu har jag köpt mig den perfekta vasen för tulpaner- Vas Stubbe. 

Jag fick av mina fina bloggvänner tidigare ett presentkort från Svenskt Tenn. Nu har jag använt det till ett köp av denna fina vas. Vas stubbe från Svenskt Tenn finns nog bara hos Svenskt Tenn att köpa. Den finns i 4 olika färger, klar,rosa, blå och brunaktig. Carina Seth Andersson är formgivaren bakom vas Stubbe, men också formgivaren bakom den populära vasen Dagg och vasen Kotte.
Vas Stubbe är maffig och superhärlig att ha på bordet med tex. Tulpaner i. Sådan stor skillnad mot vilken vas man har hur buketten gör sig. Svårt att fånga maffigheten på bild tycker jag nästan att det är.

Andra bra och vackra vaser för tulpaner

 En liknande som påminner lite om vas Stubbe i den brunaktiga färgen hittar du här i budgetvariant.

Eftersom det kommer stå många härliga tulpanbuketter på bordet nu i vår är det väldigt kul att ha vas Stubbe att sätta dem i. Jag har saknat en riktigt bra vas att ha tulpaner i. Jag har sedan tidigare en annan fantastisk vas från Skruf som också tar fram blombuketten på ett fantastiskt sätt.
 Den här fantastiska vasen gör sig bäst med längre blommor. I denna vas älskar jag att ha franska piontulpaner i te.x. Den gör sig bäst med några få vackra långa blommor till skillnad från vas Stubbe som gör sig bäst med en maffig kortare bukett, alternativt några kortare maffigare blommor.

Vill man bara ha några få tulpaner i en vas kan jag rekommendera denna karaff från Skruf som jag ofta använder som vas också.

Ju mindre färg och utmärkande själva vasen är desto vackrare blir buketten tycker jag. Det är mer formen på vasen som avgör hur vacker buketten på bordet blir har jag insett. Det är blommorna som skall komma fram inte själva vasen.
Jag har flera vackra vaser men då tar vasen över och buketten på bordet blir inte så vacker. Alla vaser passar inte för alla sorts blommor heller varför det är bra att ha olika sorts vaser för olika blommor.
Jag vet vilka blommor jag ofta köper och utifrån det har jag nu passande vaser.

Finns det något vackrare än en härlig bukett på bordet?
Idag blir det till att köpa mig piontulpaner om jag får fatt i dem till ett bra pris. Jag såg att vår 
Ica butik hade dem häromdagen, jag hoppas de finns kvar.

Håll tulpanerna vackra länge

En sak till som jag lärt mig om tulpaner, köper man fin kvalitet står de sig vackra mycket längre. Köp hellre lite dyrare om du vill ha de längre. Så tråkigt när de tappar bladen fort tycker jag. Jag köper också helst dubbla tulpaner då de håller sig fina längre tycker jag. Kyla och lite vatten ska man också ge dem för att de skall hålla sig länge. Ställa dem svalt äver natten är ett bra tips för längre hållbarhet.


Kram
Pernilla