Vas Stubbe från Svenskttenn - den perfekta vasen för tulpaner

(null)


(null)

Inlägget innehåller reklamlänkar till Newport, Mio, confidentliving

Nu har jag köpt mig den perfekta vasen för tulpaner- Vas Stubbe. 

Jag fick av mina fina bloggvänner tidigare ett presentkort från Svenskt Tenn. Nu har jag använt det till ett köp av denna fina vas. Vas stubbe från Svenskt Tenn finns nog bara hos Svenskt Tenn att köpa. Den finns i 4 olika färger, klar,rosa, blå och brunaktig. Carina Seth Andersson är formgivaren bakom vas Stubbe, men också formgivaren bakom den populära vasen Dagg och vasen Kotte.
Vas Stubbe är maffig och superhärlig att ha på bordet med tex. Tulpaner i. Sådan stor skillnad mot vilken vas man har hur buketten gör sig. Svårt att fånga maffigheten på bild tycker jag nästan att det är.

Andra bra och vackra vaser för tulpaner

 En liknande som påminner lite om vas Stubbe i den brunaktiga färgen hittar du här i budgetvariant.

Eftersom det kommer stå många härliga tulpanbuketter på bordet nu i vår är det väldigt kul att ha vas Stubbe att sätta dem i. Jag har saknat en riktigt bra vas att ha tulpaner i. Jag har sedan tidigare en annan fantastisk vas från Skruf som också tar fram blombuketten på ett fantastiskt sätt.
 Den här fantastiska vasen gör sig bäst med längre blommor. I denna vas älskar jag att ha franska piontulpaner i te.x. Den gör sig bäst med några få vackra långa blommor till skillnad från vas Stubbe som gör sig bäst med en maffig kortare bukett, alternativt några kortare maffigare blommor.

Vill man bara ha några få tulpaner i en vas kan jag rekommendera denna karaff från Skruf som jag ofta använder som vas också.

Ju mindre färg och utmärkande själva vasen är desto vackrare blir buketten tycker jag. Det är mer formen på vasen som avgör hur vacker buketten på bordet blir har jag insett. Det är blommorna som skall komma fram inte själva vasen.
Jag har flera vackra vaser men då tar vasen över och buketten på bordet blir inte så vacker. Alla vaser passar inte för alla sorts blommor heller varför det är bra att ha olika sorts vaser för olika blommor.
Jag vet vilka blommor jag ofta köper och utifrån det har jag nu passande vaser.

Finns det något vackrare än en härlig bukett på bordet?
Idag blir det till att köpa mig piontulpaner om jag får fatt i dem till ett bra pris. Jag såg att vår 
Ica butik hade dem häromdagen, jag hoppas de finns kvar.

Håll tulpanerna vackra länge

En sak till som jag lärt mig om tulpaner, köper man fin kvalitet står de sig vackra mycket längre. Köp hellre lite dyrare om du vill ha de längre. Så tråkigt när de tappar bladen fort tycker jag. Jag köper också helst dubbla tulpaner då de håller sig fina längre tycker jag. Kyla och lite vatten ska man också ge dem för att de skall hålla sig länge. Ställa dem svalt äver natten är ett bra tips för längre hållbarhet.


Kram
Pernilla