Timjansdoftande köttgryta till middag

 
Köttgryta  
 
 
Follow my blog with Bloglovin
Follow my blog with Bloglovin
Det har blivit en liten vana hos oss att laga en god söndagsmiddag. Det är nog den kvällen de flesta av oss är hemma och vi kan sitta vid middagsborder och äta samtidigt.
 
Köttgryta har det blivit ganska ofta på vinterhalvåret. Denna gryta är den vi gillar mest tror jag, jag tycker att med högrev blir det godast! 
Det är så bra med gryta för den kan stå och småputtra försig själv på spisen när man pysslar med annat samtidigt.
 
 
 
 
 
Här kommer receptet
 
 
 
Smaklig spis!
 
 
 
 
Såklart har jag plockat in tulpaner också! Härliga våriga färger
 
Kram
Pernilla
 
 
 
 
Follow my blog with Bloglovin

Nytt inredningssvep Från Kvänum, Jotun och Orrefors

 
Ett nytt fantastiskt fint kök designat av modedesigner. En färg som tar bort fula ojämnheter och vackra glas inspirerade av is snö och naturen 
 Inlägget innehåller adlink till Cervera.
 
 
Först ut vill jag berätta om ett fantastiskt fint kök. 

Kvänum presenterar Liljencrantz for Kvänum, ett nytt kök signerat Louise Liljencrantz.

Louise Liljencrantz kommer ursprungligen från modebranschen och har etablerat sig som inredningsdesigner. Hon släppte sin första möbelkollektion 2017 och slog då även igenom som designer. 

Köket, som är det anrika köksvarumärkets första samarbete med en extern designer, utmärks av en distinkt design och skickligt hantverk utfört i äkta material som trä och sten. Louise Liljencrantz beskriver sitt kök som ”Old Victorian manor goes Japan”.

 Det nya köket har en rustik och sparsmakad karaktär med stort fokus på naturmaterial. Med raka linjer och räta vinklar har formgivaren skapat ett kraftfullt koncept i tidlös stil.

 

 
 

BLI AV MED GLASFIBERVÄVEN

- med en ny produkt från LADY

Här kommer en produkt som jag tror många med mig blir glada över att se på marknaden.

Många har ett rum i huset där renoveringen verkar tidskrävande och därför hela tiden skjuts upp. Det kan vara ett rum med mönstrad glasfiberväv, eller andra ojämna underlag, som skriker efter lite nytt liv.

 

FÖRVANDLAR OJÄMNA UNDERLAG

Minerals Revive appliceras enkelt med roller och spackelspade, säger Favretto. Resultatet är vackra, betongliknande väggar med ett unikt kulöruttryck.

 Jotun har tagit fram en instruktionsfilm som kommer läggas ut i Jotuns digitala kanaler – jotun.se/ladyminerals. 

 EGEN FÄRGKARTA MED 16 KULÖRER

- Jotuns färgexpert rekommenderar att du väljer kulör med tanke på vad du ska använda rummet till, eller utifrån den stämning du vill skapa. De fyra paletterna har kulörer som tillsammans, eller var för sig, sätter prägel på atmosfären.

 
 

Orrefors visar nyheter med naturinspiration

I denna kollektion av nyheter vill jag ha allt! Så otroligt mycket fint! Verkligen ha begär på detta.

Exklusiva vasen Bloom i organiska former, glastallrikar med oregelbundna slipskär i populära serien Carat och drinkglasen Peak, inspirerade av glaciärtoppar som speglar sig i glittrande hav, är några av Orrefors nyheter våren 2019. Orrefors har under åren samarbetat med flera välkända designernamn och nu ansluter formgivaren Lisa Hilland till denna utvalda grupp.

BLOOM - VAS

Design av Lisa Hilland

Att motsatser både attraherar och skapar harmoni är en universell sanning. Varmt och kallt, hårt och mjukt, svart och vitt. Det ena behöver det andra för att bli helt. När formgivaren Lisa Hilland blev tillfrågad om att designa en vas för Orrefors, som var lika vacker med som utan blommor, valde hon att kontrastera den exklusiva kristallen med metall. Bloom är inspirerad av naturens organiska former, av blommor och av blad. Vasen trivs lika bra med en exklusiv bukett, som med en enkel murgröna, men också i sin egen prakt med bara ljuset som spelar i kristallglaset.

 

 
 

CARAT - TALLRIKAR

Design av Lena Bergström

Den populära serien Carat utökas med två tallrikar i olika storlekar som passar fräsch och grön mat. Lena tänker sig tallrikarna med vackra sallader i underbara färger, kalla som varma. Spännande asiatiska rätter. Fisk och skaldjur som framhävs av tallrikens gnistrande yta, som påminner om slipad is. Fräscha tapas eller varför inte en härlig efterrätt i form av en syrlig sorbet. Carat tallrikar finns i butik hos utvalda återförsäljare från början av april pris 299 kr, resp. 399 kr.

 Så snygga att duka på svart bord!

 

 

PEAK - BARGLAS

Design av MARTTI RYTKÖNEN

Serien Peak är designad för fest och flärd. Glasen passar lika bra för livligt drinkmingel som för lugnare barhäng och kan enkelt kompletteras med stilrena coasters och sugrör som också ingår i serien. Formgivaren Martti Rytkönen har inspirerats av is, snö och naturen.

Dessa underlägg och sugrör känns så exklusiva till dessa glas

 
 
Här hos Cervera hittar du mycket av Carats sortiment
 
 
Nu ska jag i väg och skjutsa dottern till innebandymatch. Själv skall jag också ta mig till gymmet och träna tänkte jag. Önskar dig en toppenlördag!
<3
Pernilla

 

 

1

Vackra nyheter från Kosta Boda

 Bild från Orrefors och KostaBodas pressfrukost. Inlägget innehåller reklamlänk till Cervera.

 
Mitt första inlägg från denna bloggportal som jag nu har flyttat till kommer här. Jag har varit " egen" länge men känner att jag gärna flyttar in under ett " tak" med andra bloggare där det också finns lite support på svenska :) Det har varit en del strul med min blogg och att då få support och hjälp på engelska är inte alltid helt lätt har jag lärt mig. Men det är också en hel del strul och jobb med att byta portal och bloggplattform! Och än är allt inte klart så det tar lite tid. Jag försöker nu få alla mina flöden att funka så att ni som besökare och läsare hittar hit:)
 
Välkomna hit skall ni vara!
Det har varit mycket inredningsnytt som presenterats när Formex har ägt rum. Jag börjar med detta;
 
Kostaboda nyheter

Tre av Sveriges främsta kvinnliga glaskonstnärer – Lena Bergström, Anne Nilsson och Anna Ehrner – står för designen av vårens nyheter hos Kosta Boda. Eleganta munblåsta vaser och dekorativa skålar i såväl färgat som transparent glas, passar lika bra till blommor och sallader som till vackra stilleben i hemmet

 

 
 
 Pluto vas
 
 

Vasen pluto är designad av Lena Bergström för Kosta Boda och kommer finnas endast i en limiterad upplaga om 500 ex. Färgerna på vasen finns i blått, grått och guld priset på vasen är 2700kr

En annan vas som Kosta Boda lanserar är Pagod som är designad av Anne Nilsson. Denna vas får en att tänka på 60 talet. Vasen är munblåst av skickliga glasblåsare på Kosta glasbruk. Denna vas finns i färgen rosa, beige och Petrol och finns i två höjder, låg vas kostar 1490 och hög vas 1590kr

 Pagod vas

 

 

Bruk heter Anna Ehrners populära serie med tallrikar, muggar, glas och skålar där form och funktion möts på ett perfekt sätt – skapade för att användas varje dag. Nu utökas serien med skålar i två storlekar.

 

 

Bruk serveringsskål S

Bruk-seriens lilla serveringsskål är utmärkt till allt från såser, röror och meze till tapas, desserter och godis. Skålen är tillverkad i tjockt,  centrifugerat glas som ger en tålig kant. I

botten ser man seriens karaktäristiska kryss.

 

Bruk serveringsskål M

Den mellanstora skålen passar till snacks eller sallad för ett mindre sällskap. Liksom sina syskon tillverkas Bruk-seriens mellanskål i tjockt, centrifugerat glas som ger en tålig kant. I botten finns det särpräglade krysset.

 

Skålarna Bruk i design av Anna Ehrner kommer i kulörerna: blå, grön, bärnsten och klarglas. Pris Bruk skål S, 399 kr, Pris Bruk skål M, 599 kr.

 

Fler nyheter kommer senare. Blandannat otroligt vackra tallrikar som jag vill ha och duka med ska jag visa er.

Kosta Boda produkter finns bland annat hos , cervera  och här hos Kökets favoriter

Jag önskar dig en fin kväll!

❤️

Pernilla

 

 
inredning
1