Gott Paleobröd till frukost

Inlägget innehåller adlink till Adlibris

Det är svårt att ta bort bröd tycker jag. När man äter efter LCHF eller Paleo med få kolhydrater är det svåraste att förändra oftast brödet. Paleobröd som är gott är inte alltid så lätt att hitta. Nu kanske inte detta räknas in som strikt AIP ( antiinflammatoriskt) Paleobröd för då kan man behöva ta bort även ägg T.ex.
Men äter man vanlig Paleo eller LCHF kost är detta bröd bra med högt protein innehåll och lågt innehåll av kolhydrater.

Jag tar gärna en smörgås med kaffet till frukost. Jag har hittat några andra alternativ till frukost men brödet vill jag ändå allt ha ibland.
Problemet är att det oftast inte är så gott, det blir ofta väldigt torrt, bröd som är gluten och mjölkfritt. Men detta är väldigt gott, det godaste av  denna typen av bröd som jag ätit. Mättande också och mumma för tarmarna.
(null)


(null)


Det är som ni ser också väldigt lätt att göra, bara blanda ihop och in i ugnen.

Boken som jag tagit receptet ifrån har en hel del läsvärda och tänkvärda avsnitt om man vill lära sig mer om hur man kan må bättre av att äta bra mat för magen.
Jag som har fått ledbesvär nyligen har fått börja tänka på detta med att undvika gluten och mjölk produkter. Det har visat sig i flera studier att personer med artrit har visat sig i många fall vara känsliga mot gluten.

Man behöver alltså inte vara allergisk , något som Dr Mosley också skriver om i sin bok som du kan läsa mer om själv ifall du vill. Boken hittar du här

Hoppas du gillar receptet!

<3
Pernilla 
antiinflammatoriskkost - antiinflammatoriskt - bakning - bröd - lchf - paleo - recept