Inredning

En utställning på Svenskt Tenn- Vem är du?

Written by Pernilla

Vilken inredningsstil tilltalar dig?

Utställningen där fyra inredningar visas har fått titeln ” Vem är du? ” och den pågår fram till 17 september. Svenskt Tenn visar fyra miljöer, skapade utifrån sex möbler i olika utföranden och kombinationer.

De ville skildra hur detaljer som färg, materialval och mönsterkombinationer kan skapa olika uttryck i en interiör. En och samma möbel kan upplevas som klassisk, modern, skandinavisk eller internationell, allt beroende på hur man väljer att presentera den, säger Emelie Gadmar, chef för Svenskt Tenns inredningsarkitekter och textilinredare, som har sin ateljé i butiken på Strandvägen 5.

I vart och ett av utställningens fyra rum finns sex utvalda möbler från Svenskt Tenns sortiment representerade: en pall, en karmstol, en fåtölj, ett vardagsrumsbord, ett skåp och en golvlampa.

Det första rummet är stilrent och elegant med mörka, jordnära toner och sofistikerade material.

 

Ett annat skulle kunna beskrivas som skandinaviskt med pasteller, marmor, ljust trä och läder. En inredning har en ljus färgskala, där vitt och skirt blandats med grova, stickade och vävda detaljer.

 

 

 

I den fjärde och sista interiören verkar de uttrycksfulla möblerna, konstföremålen och övriga ting ha hamnat där de är som om av en händelse; det som Josef Frank kallade Accidentism.

 

– Alla människor är olika. Vi tilltalas av olika saker och våra personliga föremål bär ofta med sig en individuell historia. Svenskt tenn önskar att alla skall identifiera sig med en eller fler av inredningarna i utställningen och på så sätt komma närmare att upptäcka sin egen inredningsstil, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Jag tycker det är svårt stt säga att jag gillar en av dessa stilar, för jag gillar eg alla av dessa. Men jag gillar ljusa inredningar bäst så om jag skulle ge mig på att skapa någon av dessa skulle det nog bli någon av de mer skandinaviska stilrena.

Vilken av dessa stilar tilltalar dig mest?

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

2 Comments

  • Hej Pernilla,
    Vilken rolig utställning!
    Jag tilltalas defnitivt mest av bild nr tre, oväntat nog 😉
    Gillar det ljusa sobra, men så är ju även blått en storfavorit och så sammet som definitift mjukar upp ljusa miljöer.
    Kram Anna

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!