Fest och trevligheter mat dryck bakverk nyår Recept

Fira med Freixenet Cava och laxcarpaccio med pepparotskräm

Freixenet Freixinet-Cava-1 Freixinet-new-year

 

 

Det kom en julklapp från Freixenet Cava till mig. Tack! <3

I korgen låg det förutom gott bubbel också små fina ord i en burk, ord som man kan tänka på och komma i håg för nästa år. En smart ide´att göra och ha med sig när man går bort på Nyår eller varför inte på jul som julklapp så finns det  klart till nyår.

Freixenets hemsida finns flera trevliga recept som passar bra ihop med denna dryck.

Det här receptet kommer jag nog göra redan till jul och ha på julbordet

Smakrik lätt förrätt som passar utmärkt till ett glas mousserande vin.

Ingredienser till fyra personer

200 g fryst laxfilé
1 msk nypressad citronsaft
1 ½ msk olivolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar

Pepparrotskräm:
1 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
1 grönt äpple
5 cm gurka
2 rädisor
1 skiva rågbröd
1 ask krasse
salt

Gör så här
1. Tina och skär laxen i tunna skivor. Blanda samman citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing.
2. Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt och låt krämen sedan vila i kylskåpet.
3. Skär laxen i tunna skivor och tärna äpplet och gurkan. Skiva rädisorna tunt.
4. Tärna brödet och rosta det i en torr, varm panna.
5. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen, äpple, gurka och rädisor. Ringla över pepparrotskrämen och toppa med krasse och de rostade brödbitarna.

Lät det gott tycker ni?

Pernilla

About the author

Pernilla

8 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!