mat dryck bakverk Recept

Fläskfilegratäng och vin tips

Written by Pernilla

Lördag kväll och här är det serverat fläskfilegratäng i kväll med gott Rött vin från Kalifornien. Såg att det fått ett pris nyligen med utmärkelse för bra vin. Så det verkar inte vara bara jag som gillar det:)

Jag har varit på resande fot några dagar nu och då känns det bra att laga lite god middag och titta på TV i kväll.
Receptet är enkelt att slå ihop

600g fläskile

1 msk smör/ olja

1 ask coctailtomater

färska skivade chaminjoner

3dl matlagningsgrädde

2 vitlöksklyftor

1 buljongtärning eller kalvfond

2 dl riven ost

salt o peppar

Lägg i alla tomaterna i en ungssäker form

putsa fläskfilen, Skär 2 cm tjocka skivor, salta o peppra och bryn på båda sidor i stekpanna. lägg över dem ovanpå tomaterna.

hetta upp pannan och häll i matlagningsgrädde, buljong/ fond och pressa ned vitköken, smaka av med salt och peppar och låt sjuda en stund.

Häll såsen över fläskfilen, strö över riven ost och gratinera i ugn 225 grader c i ca 15-20 min eller tills ytan fått färg.

Servera med råris.

 

Smaklig spis!

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

4 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!