Uncategorized

Fotobok eller annat med dina bilder?

Written by Pernilla

Vad gör du med dina bilder?

Jag älskar att fota och fånga ögonblicken. Bloggen hjälper mig mycket med att bevara mina minnen och även återuppleva dem igen. Det är så roligt att titta tillbaka på hur saker var. Förr om åren gjorde jag alltid fotoböcker. Min äldsta son sa förut att det bästa är att det alltid kommer att finnas en massa bilder på oss när de blir gamla att kika på, för när jag var liten och längre bak i tiden tog man ju inte alls så mycket kort.

Även om jag bevarar många minnen med bloggen kanske jag inte lägger upp alla bilder , de vanligaste tokigaste bilderna kanske är de som man skrattar och ler mest åt när man tittar tillbaka. Jag funderar därför på att ägna mig åt att göra fotoböcker igen som komplement till bloggen. Något som barnen kan ha när de blir äldre:) Med de bilder som jag inte vill visa i sociala medier blandat med de jag visar här.Garda-Malsecine-IMG_7817 Malsecine-IMG_7791 Öland-IMG_8741 Öland-Ä-IMG_8711Några bilder kan jag tänka mig att förstora och sätta på väggen andra ska jag göra fotobok av. Hos Önskefoto kan man göra fotoböcker i olika storlekar och format, där har jag beställt fotoböcker tidigare. Jag rekommenderar att göra de i hårt omslag så kan de ligga framme fint på bordet. Bra för gäster som kommer på besök att kika i. Filmer i Imovie har jag gjort med bilder också. Väldigt kul att spela upp på någons födelsedag eller liknande. Jag gjorde så när mannen min fyllde jämt och visade på tv,n hemma med gamla bilder som jag fått fram från hans syskon och gamla fotoalbum som jag skannat in bilder ifrån.

Är du bra på att göra fotoalbum eller böcker?

Nilla

About the author

Pernilla

11 Comments

 • Bilder är så mysigt och trevligt att sitta och titta på. Jag är dålig på att göra böcker, har bara gjort en eller två om en husrenovering. Kanske man skulle ha det som ett vinterprojekt. Kraaam Pia

 • Jag känner oxå att bloggen hjälper att ta tillvara på bilderna. Tidigare hade vi de samlade på minneskort bara men nu blir det mer som en dagbok som man kan titta tillbaka i.
  Kram
  Maria

 • Jag kan inte påstå att jag är duktig på att göra fotoböcker. Men har ofta tänkt att jag ska göra det. Just till barnen men också så man själv kan sitta och bläddra i. Du är ju så duktig på att fota. Ha en skön söndag. Kram Annika

 • Ja, bloggen är bra som en “bilddagbok”, kul att sitta och titta tillbaka vad som hände en viss dag:)
  Annars gör jag fotböcker i form av årsböcker och reseböcker. Också väldigt kul att titta i!

  kram Pernilla

 • Jag har gjort några fotoböcker och de är så värdefulla. De roligaste är de första som jag gjorde för åtta år sedan. Kul med bilder!

  Kramar Anna

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!