Café guiden Resa Uncategorized utflykt

Göra på Öland – 3 smultronställen att besöka

Written by Pernilla

Jag tänkte tipsa dig om några av mina favoritställen här på ön, där du både kan shoppa lite och fika. En kombination som jag gillar mycket.

Agnes Café och butik, ligger i Gillberga nära Löttorp på norra Öland. Några bekanta till oss , en familj från vår stad i Stockholms trakten som har flyttat ned till ön permanent för några år sedan och har öppnat detta fantastiska ställe. Namnet är från deras yngsta dotter Agnes.

Här kan du få ett fat med 5 sortes kakor /kaffebröd och kaffe i riktiga koppar. Du sitter i en vackert inredd miljö under tak eller ute på gården

öland Agnes-Cafe-CC-81-O-CC-88land-2

Öland Cafe-Agnes

Agnes-IMG_1714

Agnes-IMG_1718

 

Gårdby Cafe´, lanthandel och butik. Ligger på södra Öland vid Färjestaden. En lanthandel från 20 talet som idag fungerar både som butik och Café. Man kan sitta i deras vackra trädgård om det är fint väder annars inne. Bredvid finns små butiker med inredning och kläder.

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-2

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-3

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-4

Mittbrodts inredningsbutik och nyöppnat Café som ligger vägg i vägg . Det finns i Borgholm . Butiken har kvalitetsmöbler och inredning i små rum som alla är personligt inredda med möbler och interiör blandat. På deras innegård kan man sedan hitta ett nyöppnat Café som inte tillhör Mittbrodts men man skulle kunna tro det. Där serverar de gott hemlagat kaffebröd och lätta maträtter.

Mitt-IMG_1631

mitt-IMG_1635

Mitt-IMG_1640

Mitt-IMG_1643

 

Har du besökt något av dessa ställen på Öland?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

7 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!