Uncategorized

Italienska kvinnors smala hemligheter

Written by Pernilla

 

En sak är säker, jag gillar verkligen Italien! Älskar deras livsstil och smak.

Italienska kvinnors smala hemligheter skulle jag vilja veta.

Jag gillar livsstilen med hur man njuter av en cappucino eller en drink på uteservering, bara det hur de serverar drinken med små smakbitar av foccacia med fyllning till, som dessutom ingår i priset och som inte ens är dyrt. Till cappuccinon en liten chokladbit. Små smakbitar av godsaker som gör att det känns så lyxigt att ta denna stund vid ett bord på en uteservering utan att trängas heller. 

 

 

Jag satte mig en stund efter att ha gått runt i staden under några timmar och njöt av en Aperol Spritz och tittade på folk som gick förbi. Under min första dag kunde jag spendera tiden själv, resterande dagar blir med kollegor.

Italienarna, Italienskorna generellt är inte tjocka.  Hur gör det då de har så mycket gott att frestas av? De verkar njuta av det goda som finns också! Måste vara supersvårt att vara LCHF are här. Pizza, pasta, focaccia, bakverk överallt. Men som sagt de är inte tjocka, så de klarar av det utan LCHF verkar det som.

Även smaken för kläder har de, så otroligt snyggt klädda! Både tjejer och killar. När man går in i butikerna finns så fantastiskt mycket snyggt. Även här är det detaljerna som de kan. Det finns saker här som inte går att hitta i Sverige. Detaljerna på plaggen är så snygga, och de kan kombinera ihop det! Varje gång jag åker hit tycker jag att jag packat snygga kläder och jag känner mig fin, men när jag kommer hit känner jag mig som en ” lantlolla” ( hittade inget bättre ord) jämfört med dem som är så  väldigt ”chica” och det gäller ung som gammal. Jag blir ju mest inspirerad av de ” äldre” som jag. De är inte skönhetsopererade eller supervältränade utan bara naturligt snygga.

 

Har du läst boken franska kvinnors smala hemligheter ? Det stämmer även in på Italienskorna vill jag säga. De handlar mat på ett annat sätt från butiker som dessa tex.

 

Själv avslutade jag kvällen på hotellrummet med att läsa en bok och äta en god liten delikatess,  Ingen jättebakelse utan bara en liten smakbit men också en supergod bakelse.  Så som de äter i Frankrike och Italien

<3

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

4 Comments

  • Ja, tänk att kunna äta pizza och pasta och ändå hålla sig sund, det vore lyxigt :-). Kunde du klämma ur dem några hemligheter när du var på plats? KRAM

  • Hej,
    Vi har bott i Italien i några år och jag har frågat Italienska kvinnor över hur de kan vara så smala och detta är vad jag har fått till svar: De går överallt och är ofta även bara ute och vandrar runt i stan på kvällar och helger, det är så de umgås. De blandar inte pasta och kött, de blandar inte kolhydrater och fett, de äter ganska lite och beställer ofta in plockmat som de delar på. Det finns en bok som heter “French women don’t get fat” och den är kul att läsa!

    Kramen och ha en fin dag!

    Anneli

    • Vad kul att du bott där och frågat dem. Ja de verkar leva som franska kvinnor , har lästboken 🙂 även de andra hon skrivit. Jag pratade också med en som berättade att råvarorna är väldigt viktiga. (De storhandlar inte som vi tex. ) Hon berättade att våra pizzor är helt annorlunda, en bra pizza görs med en väldigt god tomatsås. Är den riktigt bra äter de bara den på brödet. Annars med god mozzarella och ev något mer men aldrig med annanas eller frukt sa hon. Pizzabotten är väldigt tunn.

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!