Uncategorized

Nytt i köksfönstret från Lena Larsson -I Want More”

Written by Pernilla

krukor-20151212_2071

Visst är de fina, dessa vita krukor med gröna runda ringar på! Dessa krukor är designade av Lena Larsson och du hittar dem här

Det är så kul med dessa duktiga designers så jag tänkte berätta lite mer om vem Lena är och hur hon skapar här;

Lena Larsson formger sedan 2001 vacker keramik i avskalad skandinavisk design. Designen är enkel att kombinera med andra inredningsdetaljer i hemmet, samtidigt som färgerna fint kan kombineras med liknande färger till ett vackert stilleben. I sitt skapande av nya serien ”I Want More” inspirerades Lena av musik, konst och yoga.

–          I lokalen där jag tränar bikramyoga finns en stor guldig metallcirkel på väggen som är väldigt vacker. Under yogapassen  är jag extra mottaglig för inspiration och cirkeln tog jag med mig när jag skapade motivet till kollektionen. Den första koppen hade just guldringen, sedan utökade jag med fler favoritfärger. Ringarna finns antingen inuti eller utanpå, eller både och. I ”I Want More” har jag också influerats av spanska konstnären Miró som jobbade mycket med cirklar, säger Lena Larsson.

Vi har tidigare kunnat se hennes keramikkollektioner på Designtorget. I september 2015 valdes hon av Designgalleriet och TrendStefan att delta i utställningen ”Swedish Works” i Tallin. Nu är Lena aktuell med serien ”I Want More” som består av koppar, skålar, krukor och fat i vitt lergods med färgglada ringar, samt grytunderlägg och brickor i björkfaner – allt tillverkat i Sverige.

–          Namnet ”I Want More” passade kollektionen då jag kände att jag hela tiden ville ha mer under tiden jag skapade, mer färger och mer produkter. Det var i efterhand, när jag redan namngett serien, som jag kom på att jag skrev en låt med samma titel på 80-talet. Jag antar att det låg någonstans undermedvetet hos mig då jag ofta inspireras av musik, säger Lena Larsson.

Design- och konstintresset fick Lena tidigt hemifrån. I 20 årsåldern började hon måla tavlor och hade sin egen ateljé vid 25. Även musik har haft en viktig roll i Lenas liv då hon har en bakgrund som basist och låtskrivare i tjejbandet Scandal Beauties under mitten av 80-talet. Idag håller Lena till i sin egen ateljé på Södermalm i Stockholm där hon skapar målningar och keramikdesign.

krukor-20151212_2079

 

Pernilla

About the author

Pernilla

1 Comment

Leave a Comment