hälsa mat dryck bakverk Recept

Nyttiga banan muffins och några ord om Clean Eating eller Eating Clean

Written by Pernilla

Jag försöker hålla bra kostvanor i veckorna och äta efter ” clean eating” för att jag mår bra av det.

Clean Eating har en utgångspunkt på mat i sin renaste form, utan konstgjorda tillsatsämnen. Clean Eating är snarare ett synsätt än en diet, och grundtanken är inte att minska i vikt som de flesta dieter går ut på, utan är baserad på kvalitén av maten som man äter. Tanken är att man ska lära sig att lyssna till kroppens signaler av hunger och mättnad utan sockersug, vilket i slutändan även främjar en hälsosam vikt.

Mitt mål är att leva 80/20 regeln och att ibland kunna äta något “onyttigt” men då skall jag njuta av det desto mer.

Jag gillar kakor och bullar osv men kan inte äta det för ofta helt enkelt.  På detta sätt kan jag minska lusten efter dessa saker och bara ta det vid enstaka tillfällen.

Men att avstå från något till em kaffet är svårt och då passar dessa nyttiga banan muffins bra in.

Jag har med mig ett nyttigt mellanmål varje dag allt ifrån kvarg, till oststavar (max10%) till dessa nyttiga havrebollar eller dessa muffins som du får receptet på här.  Jag gör i ordning för veckan på helgen .
IMG_8265

 

Receptet kommer här:

15 muffins

5 ägg

2 bananer

3,5 dl havregryn

3 tsk bakpulver

3 tsk kanel

 

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller med elvisp, häll upp i pappersformar som ligger i en muffinsplåt eller på en slät plåt

Grädda i ugnen på 200grader i ca 15 minuter

Varje muffin innehåller 87 kcal.

Enligt Clean Eating eller Eating Clean räknar man inte kcal, men jag gör det ändå för att hålla koll på energi nivån av allt jag stoppar i mig så det inte blir för mycket energi mot vad jag gör av med på en dag eftersom jag behöver gå ned i vikt. Målet är att på sikt slippa räkna kcal men nu gör jag det och det är så många recept därute på “nyttiga efterrätter” enligt LCHF osv som är massor av kcal i så det gäller att inte bara äta allt som verkar “nyttigt” för att det heter LCHF, Paleo eller något annat.

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!