Uncategorized

Tips inför studenten

Written by Pernilla

Snart tar min stora kille studenten och det är hög tid att fixa allt inför den.

 

Det är en viktig dag ,en milstolpe i hans liv som jag vill skall bli bra. Sonen har gått tre år på Naturlinjen och går ut med bra betyg så jag tycker det är viktigt att vi nu uppmärksamma honom för allt jobb han lagt ned under dessa år och ger honom den uppvaktning han förtjänar. I allt man gör är jag av den åsikten att hårt jobb och milstolpar skall man fira och uppmärksamma på något vis. Stanna upp och känna efter och glädjas är så viktigt!

Vi kommer inte göra det så stort som jag vet att många gör. Men han skall känna att han blir uppvaktad.

Planeringen inför studenten  görs genom att jag frågar de som haft studenten tidigare och läser på nätet om vad man skall göra. Inte helt lätt det där med vad som väntas inför en student. Här är några saker som jag tänkt på, kanske kan det ge tips till någon annan som funderar på planeringen inför studenten för sitt barn eller egen del.

Så här kan ett upplägg se ut

Det startar på själva studentmorgonen och sedan fortsätter det i flera dagar och under lång tid blir det studentskivor som de går på.

 

Studentfrukosten

Här ska man se till att de får starta dagen på bästa sätt. En studentfrukost hör till traditionen och här finns det mycket att göra för att sätta den rätta stämningen för dagen. Jag vill att det skall vara personligt så jag har beställt lite personliga saker

Här har jag beställt champagneglas med hans namn och studenten 2017  ingraverat på, beställda härifrån 

Sedan skall han få en liten flaska att ha med sig med bubbel i. Är vädret fint är det extra mysigt om frukosten hålls ute i en trädgård har jag hört och då kan man pynta med vimplar och annat som  gör att det känns lite extra festligt.  Har beställt mina härifrån

 Han kommer också att få ett paket på morgonen med manchettknappar som är ingraverade med hans initialer som jag beställt härifrån. De kan han ha till sin nya kostym under själva studentdagen och även på kvällen när de har studentbal.
Kostym har vi köpt redan vi köpte denna kostym eller snarliknande av märket Tiger som du hittar här på REA just nu. Annars har du fina kostymer till bra priser här
Så om du inte redan har köpt kläder har de rabatter ute lite var stans nu så passa på innan det blir utplockat. Vet när vi skulle hitta en avslutningsklänning till vår dotter att det var så utplockat när vi var sent ute.
Här hittar du förslag på fina studentkläder om du har en dotter som tar studenten1. Här/2. Här/3. Här/4. Här/5. Här/6. Här/7. Här/8. Här

2. Själva utspringet – att springa ut till ett hav av studentskyltar, en härlig känsla

 

Studenten - Studentskylt

Man måste ju ha en studentskylt givetvis.

När  portarna öppnas springer studenternas ut till ett hav av skyltar för att ta emot familjen och vännernas stora jubel.  Jag ska beställa min skylt från Smartfoto  med 25% rabatt. Det får du också om du anger koden SP17ATAF i kassan.

Här kan det vara kul att få fram barnets personlighet på bilden, eller om han valt ett yrke som han lekte mycket när han var liten, doktor, polis eller liknande.

 

Studentflagga Kanske jag också beställer och något roligt att hänga runt halsen när han kommer ut.

Finns här att beställa

Man får heller inte glömma regnskydd om det skulle bli regn både över honom och över studentskylten.

 

3. Studentmottagning

Här kommer vi göra en buffe, där vi dukar upp med mat och tårta, bubbel och annat. Vi håller tummarna för fint väder givetvis men ett partytält går annars bra att vara under om det inte står helt som spön i backen så för säkerhets skull kanske man skall förbereda sig på att vara inne eller att hyra partytält med väggar.

Roliga och fina dekorationer för dukningen och trädgårdsfesten hittar du hos Partykungen

4. Studentpresent

Detta med studentpresent är INTE lätt.

Jag kommer att göra en fotobok med bilder från uppväxten att ge bort. Jag tror det är en gåva som han kommer att uppskatta.

Jag vet att han också önskar sig en klocka vilket skulle vara kul att ge men så fick jag också tips om att ge ett par sjyssta solbrillor. Ett par Ray ban eller några andra snygga solglasögon, skulle han nog uppskatta

Dessa hittar du här såg att de just nu har 15% rabatt dessutom.

5. Studentbal

På själva student dagen kommer min son gå på studentbal. Mottagningen kommer vi att ha en för släkt och vänner några dagar efter själva “utspringet”.

Till studentbalen kommer han behöva en kostym eller smoking.

Nu så här års finns det många butiker som säljer smoking. Här  hittar du bland annat smoking och här

Har du en dotter som skall på bal så kan man kika under Asos brudavdelning så kan man säkert hitta något  passande

Denna kommer från Bubbelroom.

Jag hoppas att du hittar något användbart tips? Och dela gärna med dig av dina tips om du har något/några!

Pernilla

 

 

 

Inlägget innehåller adlinks

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!