Inredning Inredning och blommor

Tips på hur man kan inreda altanen våren 2017

Written by Pernilla

Först vill jag vill tipsa er om denna sida Rabble där man kan få rabatter från flera olika företag. Just nu kan man t.ex få  50% rabatt på dyraste varan +fri frakt från Ellos. Synd att jag inte visste om denna sida när jag beställde min lampa från Ellos nyligen, men jag behöver ju mer till hemmet och även vårkläder så det lär inte bli svårt att utnyttja denna rabatt. En sängkappa till dotterns rum t.ex skall jag nog kika efter på Ellos eller hos Jotex som också har 50% rabatt på dyraste varan och som har mycket bra vad gäller textilier.

Nu har jag även börjat fixa ute en hel del, blomkrukorna måste ju fyllas med blommor efter att ha stått tomma länge nu, eller med vissna blommor i som vi också haft:)

Jag blir så glad av att fylla krukorna med blommor, sitta på altanen med en kaffe lutad mot väggen med ansiktet i solen och vara omringad av vackra blommor. Löjligt men det är små saker som ger lycka.

 

Här är några tips som jag snappat upp på hur man kan skapa en mysig uteplats /altan och vad som gäller våren 2017.

För att skapa en mysig uteplats kan det vara bra att först skapa olika “rum”

  1. En mysig matplats, eller flera
  2. En mysig lounge del, eller flera
  3. Trädgård med blommor, träd och utrymme för barnen att vara på om man har barn

Varje del kan sedan skapas mysig med belysning och textilier, mattor kuddar mm

Här nedan ser du en fin blomsterbänk i metall från märket Blommingville som finns som nyhet hos Ellos nu. Den skulle vara jättefin att ställa blommor på invid en mysig plats på altanen

Eller och denna Piedistal från märket Bronx i metall hittar du också hos Ellos. Hur snygg som helst att sätta en vacker hängblomma i!

 

På vår altan har vi skapat en liten plats som vi ofta sitter och chillar i med en kaffe eller ett glas vin. Här sitter vi också och njuter av solen så inget tak här bara ett parasoll att fälla upp vid behov.

Skulle behöva ett nytt parasoll och jag hittade detta nedan på bilden från Lene Bierre hos Ellos, så himla coolt! Vet dock inte om den passar in i miljön just hos mig här men på rätt plats skulle jag gärna vilja ha det. Kanske ihop med rottingmöblerna nedan?

 

Skulle absolut kunna tänka mig att skapa en sådan här “chillplats” med Ikeas Loungemöbler i konstrotting och den skulle då stå på en skuggplats

 

 

Är också förtjust i rottingfotöljerna som Ikea har kommit med i år, även andra märken har lanserat rottingsoffor mm.Rotting känns som hett i år.

De skulle dock behöva stå mer skyddat under tak, då rotting inte klarar att stå ute för mycket i dåligt väder.

Här är det viktigt att lägga till mycket kuddar och gärna matta på golvet för att skapa en ombonad miljö. Färgen i vår är gult och rosa. Men klassiskt blått och grönt står sig alltid.

 

Till matplatsen är det viktigt att man har tak av något slag kan vara fast byggt eller en  markis eller segelduk .Bara det ger skugga för här vill man inte sitta i gassande sol och äta.

Sköna dynor att sitta på och kanske mysig belysning för kvällen gör det extra mysigt

Eva Solo gör mysig belysning för altanlivet

Dessa krukor från Mateus är väldigt fina att ha färska kryddor i på altanbordet eller på en blomsterhylla bredvid.

Sist kommer vi till själva trädgården där jag tycker man kan ha mycket rabatter om man gillar att pula med dem, eller fruktträd. Men har man barn tycker jag att man skall lämna en yta där barnen kan få “leka” på. Vi har en ful studsmatta på tomten men jag vill gärna att barnen är ute och leker så den får stå där ful som den är. Men jag har också skapat en plats där man kan sitta och mysa lite i vår trädgårdsgunga. Här sitter barnen ofta med sina kompisar och tar med en fika ut.

Nu ser vi fram emot en vacker vår och sommar att kunna sitta ute mycket på vår vackra altan eller balkong.

Pernilla

 

 

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!