mat dryck bakverk Recept

vit chokladcheesecake med lemon curd till helgen

Written by Pernilla
Fredag, tjohoo! 

Ett litet fredagsrecept bjuder jag er på idag som ni kan testa i helgen om ni vill.
För en tid sedan åt jag denna ljuva bakelse och testade sedan att göra den själv vilket inte var så svårt.
Det är en härlig blandning av sött och surt som gör den både frisk och härligt söt på samma gång
Gerberaform från Ombonat i Bromma

Vit chokladmousse

150 g vit choklad
100 g naturell färskost, eller färskost med vaniljsmak
2 dl grädde


Bryt chokladen i bitar smält grädden med en kastrull på spisen på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka. När chokladen smält får blandningen kallna i kylskåp ordentligt (gärna över natten). Vispa sen upp blandningen tillsammans med färskosten. Enkelt och gott!
silversked arvegods

Lemon curd (recept från a piece of cake)
3 citroner
1,5 dl socker
50g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor


Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två och koka upp med strösocker och smör.Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen under konstant vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en ren skål eller burk (fördela gärna upp direkt i olika burkar) och låt svalna.


Det går också att köpa den färdig om man vill göra den ännu enklare.




Gör lite smuldeg av digistivekex och smör, ( 100g kex och 50g smör) mixa ihop i mixer och låt stå i kylen en stund.


När lemoncurden svalnat i burken, lägg på smulblandningen av digistivekex och sedan på med chokladmoussen.
Strö över lite riven choklad och garnera med bär


XoXo

About the author

Pernilla

27 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!