böcker och tidningar Fest och trevligheter Lifestyle

Pritz Publishing är ett förlag för dig som älskar att läsa feelgood böcker!

Written by Pernilla

En kväll i litteraturens tecken med Pritz Publishing och Bettys värld

Jag var på ett event hos Mercedes-Benz, där vi fick möta förläggaren Pia Printz och författaren Marie-Louise Marc . Pia och Marie-Louise berättade hur de genom sina kriser startade ett eget förlag, Pritz Publishing och en egen bok Bettys värld. Bettys värld är en feelgood bok för 50+ kvinnor!

Pia hade under lång tid drömt om att starta ett förlag. Livets olika prövningar drev till slut henne till begynnelsen av något helt nytt. Ett eget förlag, Printz Publishing! Den första bok som gavs ut var David Nicholls En dag , som blev en dundersuccé med över en kvarts miljon sålda exemplar, och sedan dess har förlaget fortsatt att växa med bland andra storfavoriten Jojo Moyes och hennes böcker, exempelvis kritikerrosade Livet efter dig.  Kika in på Printz Publishing och hitta massor av spännande feelgood böcker!

För Marie-Louise Marc var det på liknande sätt. En kris i livet som drev henne mot hennes dröm, att skriva och få sina böcker utgivna. I år debuterar Marie-Louise med boken Bettys värld. Med ett välformulerat språk med mycket humor, älskvärda karaktärer och en härligt filmisk miljö har Marc alla förutsättningar för att bli en välläst feelgood-författare!

Marie Louise ville inte skriva en feelgood roman om en tjej i 30 års åldern för det finns redan så många.

Bettys värld  är en bok som handlar om en kvinna i sina bästa 53 år som tampas med  sådant som man gör i denna  härliga medelålder. Samma problem som tidigare gällande Jobb, kärlek, m.m men nu tillkommer även andra bekymmer som inte fanns med i livet förut . Oron för sina stora barn och otillräckligheten för sina äldre föräldrar .

Betty Svan är kärleksreporter på det glossiga magasinet Gala. Trots en galen chef trivs hon med sitt jobb som landets flitigaste relationsjournalist. Dessutom har hon precis inlett en passionerad relation med Dan, chefredaktör på en golftidning
på samma förlag. Sommaren närmar sig, Stockholm blir allt varmare och livet leker. Eller? Snart börjar mörka moln täcka Bettys himmel. Dan visar sig vara en otrogen skit, det skvallras om nedskärningar på arbetsplatsen, Bettys mamma rymmer hela tiden från hemmet där hon bor, och Betty både saknar och oroar sig över sina utflugna, vuxna barn.

Samtidigt uppstår pirriga känslor mellan Betty och hennes nyinflyttade granne Henrik, en stilig psykiatriker. Men kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?

Välkommen till en pulserande värld full av kändisskvaller, surdegsbröd, Stockholmsvyer och romantik. Bettys värld!

Jag ser verkligen fram emot att läsa denna bok och är så glad för en bok för oss kvinnor som passerat småbarnstiden! Tack för den!

 

Pritz Publishing

Jag och Ulrica  (Här hittar du hennes mysiga blogg)  De fick en trevlig stund när vi lyssnade på Marie-Louise och Pia. Och vi trivdes i Mercedes-Benz lokal bland de fina bilarna (som jag inte skulle säga nej till om jag fick chans att välja som tjänstebil *ler*).

 

Så hoppas jag att du fick några nya sköna lästips till sommarens lata dagar i hängmattan.

Gillar du feelgood böcker?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

4 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: