Inredning Inredning och blommor

Målerås lanserar nya vaser- Padam

Written by Pernilla

Anna Kraitz formger färgrika vaser och skålar för Målerås Glasbruk

Höstens stora nyhet för Målerås Glasbruk är Anna Kraitz nya vas- och skålserie Padam. Detta är Anna Kraitz första kollektion i glas och hon har tillbringat många timmar i Målerås hytta för att lära sig hantverket och materialet.

Jag träffade Anna Kraitz på Formex och hon berättade, ”Innan vi började första dagens ”blåsarpass” så hade jag förberett mig noga med skisser, men när jag var i hyttan och kände energin från glasblåsarna ville jag prova något helt nytt. Jag improviserade och skissade fram på hyttgolvet vad jag ville göra. Både jag och glasblåsarna blev eld och lågor när vi testade de nya idéerna. Vi jobbade snabbt och intensivt, tiden stod samtidigt stilla och jag tror att vi befann oss i vad man brukar kalla ett FLOW!”

Resultatet blev fyra stolta vaser i olika storlekar och en generös skål. Alla med sina egna uttryck, men med en sak gemensamt, den runda fylliga basen i botten. Färgerna varierar från energirikt gult till sobert vitt och harmonieras fint med formerna. En vas för varje sinnesstämning!

Namnet Padam kommer från den berömda franska sången, ofta sjungen av Edit Piaff. Sången är känd för sin medryckande flow i rytmen. Samma känsla som i vasernas och skålens tillkomst.


 

 

Padam heter heter vaserna och namnet kommer ifrån den berömda franska sången sjungen av Edit Piaff. Sången är känd för sitt medryckande flow som finns i rytmen. Det var den känslan som Anna Kraitz fick när hon gjorde dessa vaser.

 

 

Visst är de fantastiskt fina!?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: