Dagens outfit

4 olika vår outfits

Written by Pernilla

Nu har jag gjort en garderobsutrensning som jag brukar göra inför varje säsong. Då packas allt ur från garderoben och stora väskan med vår kläder tas fram och byter plats med vinterkläderna. Men jag passar samtidigt på och rensar bort en massa från den stora väskan innan jag hänger upp det igen. Det blir väldigt tydligt vad jag inte vill ha kvar och vad som kanske kan hänga med ett år till osv. Det som läggs i kanske högen blir oftast inte så mycket använt när det väl kommer till kritan

Oftast blir det som jag köpt i slutet av säsongen förra året det som känns mest aktuellt även denna säsong men så har jag också ett och annat plagg som håller säsong efter säsong på något konstigt vis. De plaggen är ju verkligen fullträffar när det gäller inköp av värde ROI (Return of investment)

När jag väl är klsr med utrensningen går jag vidare och försöker komponera ihop olika outfits till olika tillfällen, jobb, leasure, fest osv. Det blir väldigt lätt så att man har ett plagg man gillar men inget bra att passa ihop det med.

Så gäller det att skaffa bra ”basplagg” som man kan kombinera ihop snyggt.

Jag ändrar också oftast stil lite från år till år märker jag, kroppen förändras med åldern också så man passar inte längre i samma sak som man gjorde för några år sedan så därför åker en del bort av den anledningen också.

I år har det blivit mycket marint och klassiskt skulle jag vilja säga. Materialen jag väljer är sköna att bära och enkla att sköta märker jag också. Jag gillar detta med att bara ”slänga på mig” något och sedan känna sig bekväm i det.

Jag komponerar ihop outfits och tar sedan bilder på dem så att jag enkelt komma ihåg vad jag kan sätta på mig:) Jag ser också då lättare vad som saknas i garderoben.

Nedan kommer nu några outfits som jag komponerat ihop efter olika ”basplagg”

  1. Svart klänning, köpte denna klänning förra året av märket Ilse Jakobsen. Material i jerseyliknande typ, snygg skurning för armar och midja som ger bra passform. Klassisk som den är eller så kombinerar man den lite tuffare med svarta sneakers och vit ”bikerjacka” i tyg

 

Bikerjacka offwhite i tyg från H&M köpt för ett par år sedan

 

Sneakers Massimodutti ( Årets kollektion)

 

2 Klassisk blå klänning,i  tungt, viscose jersey tyg, från Lexington, solitär snygg med ett par snygga beiga slipinskor eller tuffare med sneakers och jeansjacka

Jacka köpt för väldigt många år sedan ( riktigt bra ROI) klänning från Lexington ( årets kollektion)

 

3. Svart omlott kjol med vit kortärmad tröja, i superskönt enkel-skött material,  jearsey- collegeaktigt material snyggt  ihop med ett par loafers till vardags och som  jobboutfit på våren .

 

 

 

 

Kjol och tröja från Massimo dutti (årets kollektion) Kjolen köpte jag i Spanien på Massimo dutti där men finns nog även i Sverige eller online. Den är i finstickat material med knyt på sidan.  Skorna köpta i London.

Kjolen funkar också bra ihop med en snygg T Shirt. Denna T Shirt har fina plisserade ärmar som är liten snygg detalj och och om man är i min ålder och inte har ”supervälsvarvade ”armar är denna ärm väldigt smickrande. Kommer från Massimo dutti.(vårens kollektion)

4. Svarta tunna byxor med snyggt fall och knyt i midjan som är en snygg detalj på byxorna . De passar också bra ihop med denna Tshirt. Vill man bryta av det svarta så blir min rosa jacka från Jofama snygg till. Ett par sneakers är snyggt ihop med detta eller ett par rosa pumps

Jacka köpt tidigare år men jag har sett attden säljs även i år. Byxor från Gant köpt tidigare år men liknande finns på H&M

 

Detta var några kompositioner jag satt ihop. Fler kan jag visa i morgon.

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: