Café guiden Öland Resa

5 Cafeér på Öland att besöka, Mormors bageri och kaffestuga samt 4 till

Written by Pernilla

 

Mormors bageri är ett mysigt Café som ligger fint beläget i hamnen /byn Stora Rör på Öland.

Man har utsikt mot Ölandsbron tvärs över sundet och förutom Mormors bageri och Kaffestuga finns i närheten en liten inredningsbutik och restaurang .

Mormors bageri eller Kaffestuga eller ”stenungsbageriet” som en del säger är med i White guide och är därmed uppmärksammat av Café kännare och som tycker att detta platsar bland Sveriges bästa caféer.

Särskild berömda är bullarna och jag kan intyga att de verkligen var goda. Kaffet var jättegott också kan jag intyga.

Jag hade annars gärna tagit en god småkaka till kaffet men allt förutom bullarna var slut!! Det var så mycket folk där och de jobbade på högtryck för att få fram bullarna som de själva sa var ”prio 1”.

Det var lite synd tyckte vi så nästa gång kommer vi inte åka dit v 29 då det är som mest folk här på ön utan väljer nog att åka dit under lite mer lågsäsong.

 

 

 

mormors bageri

mormors bageri

 

 

Att besöka mysiga Cafeér hör sommaren till. Det spelar ingen roll om det är regnigt eller sol, lika mysigt ändå. Jag älskar att upptäcka nya mysiga Cafeér som detta Stora rör Café – som man sedan vill återkomma till. Jag har sedan tidigare skrivit om flera mysiga Cafeér runt om på Öland ( du kan läsa om dem i Cafeguiden jag gjort här) Men jag vill särskilt uppmärksamma och plocka ut 5 Cafeér på Öland som är värda ett besök.

Ordningen går från söder till norr

  1. Gårdby Cafe- Cafe och lanthandel
  2. Mormors Kaffestuga & Stenungsbageri i Stora Rör
  3. Himmelsberga – Museum och Café inne på gården
  4. Kaffetorpet , Café Solliden -vid Borgholms slottsruin och Solliden
  5. Agnes Café i Gillberga

Alla Caféer hittar du här och kan se på bilder och läsa mer om från när jag besökt dem. Sök i sökrutan på respektive namn så får du fram inläggen om dem.

Förutom dessa gillar jag enklare bagerier med gott bakverk och då är Nya konditoriet i Borgholm och bageriet i Löttorp två favoriter. Inte så mysig miljö som de andra kan erbjuda men med gott bakverk! Och inte så dyrt.

Nu skall jag ta mig ett dopp, jag sitter nämligen på stranden och gör klart detta inlägg. Tiden har inte riktigt räckt till för att blogga hemma på kvällarna.

Ha en underbar fortsatt torsdag!

Pernilla

 

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: