Resa

5 platser att besöka för shopping i London med barn -tonårsbarn

Written by Pernilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Det är kul att åka till London med barn i alla fall med tonårsbarn och såklart blir det shopping när man är med tonåringar i London.

Vad vi gjorde var att sätta in en summa pengar var på barnens konto. De fick den summan att själva disponera på kläder, sådant som de behöver. Det är otroligt effektivt att göra så då de lär sig att hushålla med pengarna. De konstaterar snabbt om det är värt det eller ej. Man hjälper dem med att säga, om du köper dessa byxor för denna summa har du detta kvar, vad behöver du mer? Sen om det blir lite för billiga saker man inte tror de kommer använda hjälper man dem givetvis att tala om det också.

Här är några platser

Oxford street är ju självklart en gata man åker till då, där ligger många butiker med kläder skor och annat.

Primarket ligger där bland annat. Här finns massor av billiga saker och det är ungefär som Ullared kan man säga. Jag köpte bra underkläder , linnen , vantar, strumpor osv till en väldigt liten peng. Det finns mycket skräp men också en hel del bra att ha saker. En resväska kabinmodell köpte jag också för ca 200kr, köpte en förra gången jag var här också. Dottern hittade tröjor, jacka och en kappa.

 

Uniqlo här hittar man bra dunjackor, västar mm men också bra tshirts tröjor klänningar i bra kvalité till en bra peng. Basickläder  och vardagskläder i bra , sköna material kan man säga att de har. Du kan också köpa online från Sverige här. En jacka till maken, tshirts till sonen och klänning  till mig blev det härifrån.

Harrods. Hit åkte vi för att man liksom bör ha varit på Harrods när man är i London, men det tycker jag man kan skippa om man inte tillhör dem med några extramiljoner på banken som man vill spendera på lite lyxkläder och annat.

Shopping London

 

Abercrombie&Fitch kids, här kan man bli bortskämd som tonåring. En massa personal som kommer och passar upp på en och hjälper till. Man kan slå sig ned i en fotölj medan de hjälper till att hämta kläder, sen går man in i ett superfint omklädningsrum och provar utan stress.

Den här affären gillade mina barn, dottern köpte snygga jeans och sonen snygga skjortor. Skjortorna kostade ca 250kr så det var väldigt prisvärda.

Nära A&F ligger Barbour, där hittar man snygga barnjackor till bra priser också.

Shopping London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Butiken har en härlig skön avslappnad miljö, dock en del musik i högtalarna, något iof barnen gillade,

När vi varit på vår shoppingtur gick vi till Bently hotell ( ligger nära Harrods) och drack afternoon tea. Det är något som jag alltid vill kosta på mig i London, så himla skönt och avkopplande efter en dag i stadens stress att sätta sig bekvämt och bli serverad en massa gott i lugn atmosfär. Vi alla kopplade av rejält här.

Bentley hotell kan jag varm rekommendera när ni går med barn. Vi fick afternnon tea med smörgåsar och små bakverk för 25 pund och 35 pund med ett glas champagne.

barnen kunde få kidsmeny med pizza ( som var riktigt god!!) nuggets o pommes och ett kakfat för dryga 5 pund!! Det var superflott.

Klädseln var Casual så bara man kom trevligt klädd är det inga problem med klädseln som det annars kan vara på vissa ställen som serverar afternoon tea.

image

 

 

Shopping London

Bently hotel

Bently hotel London

Åka på marknad i London kan man också göra, Covent garden är en marknad som många åker till första gången man skall besöka en marknad. Denna marknad låg promenadavstånd från vårt hotell så hit gick vi och kikade. Jag tycker inte detta är speciellt kul att gå här, men många tycker om att köpa billiga och roliga tshirts och kopior av olika märken här. Jag och dottern gick och fixade våra ögonbryn fina istället på en salong.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

image

 

Efter en hel dag ute på stan ville sonen att vi åkte och tittade på London i kvällsljus, så vi åkte till London eye och tittade på Big ben och London eye i fina färger. Väldigt fint är det i kvällsskenet. Ät dock inte fish and chips på restaurangen som ligger mitt emot London Eye, en riktig turistfälla! Dyrt och smaklöst. Ett sådant beslut man tar när man är trött och hungrig 🙂

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: