hälsa mat dryck bakverk Recept

Ägg muffins är bra mellanmål för dig på språng

Written by Pernilla

Det här med bra mellanmål är inte alltid lätt att få till tycker jag. Jag vill alltid ha en kaffe direkt när jag vaknar och helst en smörgås till det. Det håller jag mig inte länge på så jag brukar försöka få i mig ägg också för att få i mig mer protein, men det är svårt direkt på morgonen med mat.

Däremot efter ett par timmar börjar jag bli hungrig och då vill jag ha något mer ”matigt” Att ha med ett ägg är ett alternativ men så ramlade jag över detta recept på Proteinmuffins som är både enkla goda och lätta att ha med sig. Eller så har man dem i kylen och plockar fram när man känner av lite hungersug.

Jag är så glad att jag sprang på detta recept som blivit min räddningsplanka mellan måltiderna.

 

Blä sa barnen när jag sa att detta var äggmuffins 🙂 Det låter kanske inte som det roligaste men de är väldigt goda och lagom mättande som mellanmål

En kopp te med äggmuffins –gottigotti :). Tekanna från Kähler finns här , kakfat arvegods, liknande finns här

liten minivas Målerås glasbruk hittar du här (annonslänkar)


 

Det finns massor av varianter på dessa men de jag gjorde var enkla och goda.

Receptet kommer här och jag hittade det hos Tasteline.

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  • 2. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i grädde och ost och krydda med salt och peppar.
  • 3. Fyll muffinsformar med smeten och lägg i fyllningen. Använder man stekt bacon kan man blanda det direkt i smeten, var då varsam med saltet.
  • 4. Grädda muffinsen i ugnen 20 minuter eller tills de fått fin färg.

 

XX
Pernilla

BRA ATT HA TILL BAKET
Collaget innehåller annonslänkar

About the author

Pernilla

2 Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: