Doft o kosmetika o hår Lifestyle

Ansiktsserum bäst i test: 3 ansiktserum från Patyka testade

Written by Pernilla

Ansiktsserum bäst i test

Jag  har haft möjligheten att få prova 3 ansiktsserum från Patyka. Jag har provat dem nu under 2 veckor vardera och skall berätta vilket jag gillar bäst av dessa tre. Att göra ett ansiktsserum bäst i test på endast 3 produkter av samma märke gör att man kan verkligen jämföra vilken typ av serum som passar ens hud bra. Sen kan man testa och jämföra liknande produkter med andra märken.

Inlägget innehåller reklamlänkar till Joliebeauty.

Men först,  vad är serum för ansiktet bra för?

Det hjälper din hud att få fukt på djupet. Vill man få mer fukt till huden än bara på själva ytan skall man använda serum.  Serumet innehåller mindre molekyler som tränger djupare ned. Hudkräm förseglar sedan fukten kan man säga och gör huden smidig samtidigt som den skyddar den mot yttre påfrestningar smuts, solstrålar osv.

I detta Ansiktsserum bäst i test, ingår följande serum:

 

Patyka Dark Spot Correcting Serum är Patykas nyaste serum: en produkt framtagen för att korrigera och förebygga pigmentförändringar i huden och som lanserades i våras.

Patyka Antioxidant Perfecting Serum Patykas ”lysterserum” eller ”askungeserum” är stjärnan i den antioxidantrika produktlinjen 1st Signs of Ageing som lanserades av Patyka 2017.

Patyka Advanced Plumping Serum är det så kallade ”kanonserumet” i Firmness & Wrinkles-linjen som lanserades 2017. Detta serum innehåller stora mängder hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar.

 

ansiktsserum bäst i test

 Patyka Antioxidant Perfecting Serum

Detta är en tunn och näringsrikt serum som är guldskimrande-.  Antioxidantserumet ska delvis på grund av sin färg ge en riktig, naturlig photoshop-effekt på ansiktet. Serumet är effektivt i synnerhet för stressad, torr och matt hy. En gnutta glittrigt mica-mineral har lagts till, vilket ger serumet det där lilla extra. Mica-mineralet gör att serumet ser onödigt glittrigt ut på handryggen, men det smälter in i huden och ger en dämpad lyster som får ansiktet att se sunt ut.

 För vem är denna produkt?

Den antioxidantrika sammansättningen i detta serum skyddar mot för tidiga ålderstecken. Patyka rekommenderar serumet för kvinnor i 30-årsåldern, men i Jolies kundkrets används det av kunder i alla åldrar. Serumet innehåller hallonvatten, extrakt av dadelfrön och hyaluronsyra som tillsammans gör kinderna mjuka och huden slät. Det innehåller även Patykas havsinspirerade extrakt Marine Bio-Complex, som även på kort tid gör under för hudens allmänna skick.

Mitt omdöme:

Jag tycker att den ger en glimrande boost till huden direkt efter man tagit på den. Det får huden att se lite fräschare ut. Den är väldigt skön och smälter bra in i ansiktet. Återfuktningen är bra.

Patyka Advanced Plumping Serum

PatykaTermen ”plumping” beskriver hyaluronsyrans effekt på ett bra sätt. Hyaluronsyrans effekt grundar sig på dess förmåga att binda till sig stora mängder fukt, vilket omedelbart märks på huden.

Advanced Plumping Serum innehåller största möjliga mängd hyaluronsyra som huden kan tillgodogöra sig. Det betyder 1,6 procent ren hyaluronsyra i tre olika molekylstorlekar. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, men mängden av den minskar år efter år, vilket gör att huden blir torr och slapp. Hyaluronsyran har många positiva effekter: den binder fukt och slätar ut rynkor. Hyaluronsyra gör att huden ser yngre ut och känns elastisk och mjuk. Serumets hyaluronsyra med stora molekyler tillför effektivt fukt i hudens ytlager. I serumet ingår även hyaluronsyra med två typer av mindre molekyler som tränger djupare in i huden och har en ännu effektivare inverkan på hudens struktur. Serumet åstadkommer snabbt en lyftande och utjämnande effekt på huden.

Förutom hyloronsyra innehåller denna produkt även andra ämnen som aktivt stödjer huden

Det finns tester på denna produkt som visar att 76 procent av de som har provat serumet upplever att huden är slätare och 67 procent upplever att huden är betydligt fastare efter en månads användning.

För vem är denna produkt?

Patyka Advanced Plumping Serum är avsett för användning som kur. Det är effektivt i synnerhet på slapp hud och rynkor som redan syns. Serumet hjälper hud som har mist sin elasticitet och vars struktur kräver lite ”utfyllnad”, lyft och fukt. Det kan utan problem även användas på yngre hud som tillfälligt behöver hjälp mot trötthet och matthet.

Mitt omdöme:

En helt fantastisk produkt som jag upplever är beroendeframkallande på min 50+ hud! Men den är nog fantastisk för alla som behöver extra fukt. Man känner hur det stramar och fyller ut huden efter att man tagit den. Jag längtar riktigt efter att ta den på kvällen innan jag lägger mig. Den är dryg så endast ett ett par droppar behövs vid varje tillfälle.

 

 

 Patyka Dark Spot Correcting Serum

About the author

Pernilla

Leave a Comment