årskrönika

Årskrönika del 2 år 2014 , Upplevelser, resor och ny inredning

Written by Pernilla

J U L I

Månaden då mina tvillingar föddes.

Vi for till USA, Miami och firade 4th of July och åkte båt bland aligatorer och badade i polen på taket eller bland vågorna i havet

Miami beach

 

Coopertown Everglades

Everglades Florida

 

4th of July

Florida Fogo de Chao

En hel del shopping och besök på restauranger blev det också. En restaurang var särskilt minnesvärd som hette Fogo de Chao, där man fick äta hur mycket kött man ville av alla olika sorter och som serverades vid bordet direkt från spetten.

J U L I  månad fortsatte lika härligt sedan i Sverige på Öland där vi alltid är varje sommar.

Denna sommar blev det mycket umgänge med vänner. Barnen och jag åkte ned en vecka själva och fick besök av flera vänner som vi hade trevligt i hop med. Långa sköna stranddagar, sena kvällsdopp vid solnedgången. Sköna promenader , traktors race och mysiga café besök. Bland annat på Café Agnes i Gillberga.

Några lata dagar i solstolen blev det också.

Café Agnes Gillberga

Öland

 

 

A U G U S T I

Även i denna månad fanns det saker att fira. Jag och maken firade Silkesbröllop med  18 år som gifta

Silkesbröllop

 

I augusti kommer förändringar. Skolan börjar, jag börjar nytt jobb och byter bloggwebbplats och namn på bloggen.

S E P T E M B E R

Fina höstdagar i september. Besökte stadens årlig höstmarknad i staden där jag bor ,

åkte på resa till Munchen och lite nya höstkläder i garderoben fick flytta in

Sigtuna Höstmarknad

 

Munchen

 

O K T O B E R

Små utflykter förgyller gråa höstdagar. Besök till grannstadens mysiga café med vänner, äldsta sonens födelsedag firades och jag var på en häftig invigning Royal Designs flaggskeppsbutik där jag träffade designern Lisa Bengtsson och Carolina Gynning . Till London blev det en resa till också där jag fick en  fantastisk weekend med mina tre väninnor ( och tvillingmammor ) och våra tvillingar. 4 mammor med 8 barn.

Royal Design invigning med Carolina Gynning

 

Weekend i London

Afternoontea Milestone Park hotel

 

Jamie´s Olivers restaurang

Jamies Olivers restaurang

Maken åkte också över med äldsta sonen och vi träffades och umgicks lite tillsammans allihop på lördagen.

N O V E M B E R

Den mörkaste månaden på året med endast 3 soltimmar har November bjudit på.  Men några andra ljusa moments lös upp den ljusa månaden.

Bland annat den trevliga intervjun med Maria Montazami som jag hade, när jag var bjuden via Fyrklövern till lanseringen av det vackra porslin som hon varit med och designat. Hela intervjun hittar du här

Moments med Maria Montazami

Moments by Maria Montazami Fyrklövern

 

Nya soffor från Sweef fick också komma in i mitt vardagsrum. Något som kändes väldigt efterlängtat nu känns vardagsrummet färdigt inrett.

Några små nya detaljer kommer givetvis alltid att förändras men helheten känns klar.

Soffor från Sweef

Vårt hem och en intervju med mig  kom också ut i tidningen Ikea Family Magazine.

En fråga som jag fick före sommaren från Ikea var om jag ville vara med i tidningen med bilder från mitt hem och med en intervju. Nu flera månader senare kom jag altså med i tidningen och på webben. Kul och spännande  var det och lite läskigt. Att vara mer ”offentlig ” bloggare var nu ett faktum:)

Ikea family Magazine

 

D E C E M B E R

Så var årets sista månad här. Jag reser till Belgien på tjänsteresa, vi tapetserar om i vårt TV rum, jag och maken firar 20 år som par. Så är julen här.

Hemmet fylls med julstämning och i julklapp fick jag blandannat den fina fotoboken från Abba.

Nu har jag också problem med att  ladda upp bilder på bloggen så att göra detta inlägg lyckas jag bara göra genom att kopiera bildadressen till bilderna för det går fortfarande inte att ladda upp bilder.

Vår lilla tomte som var på besök 2014 var nog stadens sötaste.

Nu är det inte många dagar kvar på detta år och jag vill tacka er alla fina bloggläsare här för att ni tittar in här hos mig och jag hoppas att ni trivs och skall fortsätta trivas även nästa år.

Jag vill också hälsa till alla vänner och min familj som läser här för ett fantastiskt år som vi upplevt tillsammans. Jag ser fram emot ett nytt spännande och glädjefyllt år och fina stunder tillsammans med er alla nästa år!

Stor kram

Pernilla

About the author

Pernilla

7 Comments

 • Så fint och härligt! Du bjuder verkligen på dig själv, ditt liv och på din familj. Du delar med dig av så mycket flärd och glamour och annat som absolut inte finns i min värld. Det gillar jag särskilt mycket, att få en liten touch och känsla av det… Kraaaam fina du… / Pia

 • Lika fin som del 1 =)
  Fortsätter självklart att läsa din fina blogg som bjuder på både lyx och vardag fint mixat med värme.
  Gott slut på 2014 önskar jag dig och din familj. Och den lilla söta tomten har jag ju träffat på, i verkligheten. Minst lika söt utan tomtedräkt 😉 =)
  Kram/Maria

 • Vilken magisk bildkavalkad av ditt och din familjs år Pernilla! Du är ju fenomenal på att fånga stämningen på bild, så det känns som om jag halvt fick följa med jorden runt på alla ställen ni besökt. 😉
  Vackraste Öland är nog ändå min favorit bland alla glammiga ställen. Känns så lugnt vackert och ja genuint svenskt! 😉
  (Hoppas det ordnar upp sig med din WP, jag vet ju hur jobbigt det är när det krånglar. Ska kontakta din bekanta vän!)
  Den här årskavalkaden ger en fin bild av hur mycket du upplever och har möjlighet att ge dina barn fina minnen för resten av livet. Det är inte alla förunnat,
  Stor kram! Lotta

 • Härligt att få en repris på ditt år! Alltid kul att se. Självklart hänger jag med detta år!

  Kram Lena

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: