Resa

Att göra på Teneriffa

Written by Pernilla

Vad har man att göra på Teneriffa om man inte kan bada i poolen och sola?

Ja vad gör man på Teneriffa i en vecka då? Jag var lite orolig för vädret och annat innan jag åkte. Kunde man bada i poolen i januari? Vad har man för kläder när det är 20 grader varmt osv?

Det var absolut bad och solväder i januari på Teneriffa. Ca 20-25 grader hade vi och det var perfekt värme för att ligga vid poolen och sola o bada, även i havet gick det att bada. Vi gick i shorts o T shirt på dagarna men på kvällarna blev det kallare så då hade jag gärna kofta och tunna byxor på mig.

Så vad vi gjorde var att sola bada och gå promenader helt enkelt, vi hade inte behov av så mycket mer och på kvällarna åt vi på restaurang.

Det var inte toppen-restauranger där vi bodde men det är väldigt bra priser på mat och dryck på Teneriffa ! Vi hittade en restaurang först kvällen som vi sedan var flera gånger på. Priserna för en varmrätt var ca 70-80 kr! Vinet kostade ca 15kr. Du hittar restaurangen här på  Tripadvisor 

(annonslänk)

 

Det vi gillade med denna restaurang var (förutom att maten var god ) att det fanns många olika maträtter att välja på. Killarna i familjen gillar kött och vi tjejer föredrar kanske annat än kött och här fanns det olika alternativ för olika smaker och dessutom till bra priser. Lasagnen var supergod. Väldigt trevliga var de också, de som jobbade där.

 

På väg till kvällens restaurang. Ungdomarna  chitchattade på vägen dit.

Hur går man klädd då?

Ungefär så här var det skönt att vara klädd på kvällen med en sjal att ha på sig senare över axlarna också

 

Barnen hade shorts och det funkade det med ( tyckte de iaf) och vi satt ute och åt.

 

Vi gick en kväll till en restaurang som låg fint vid vattnet, maten var lite dyrare här men inte bättre än på restaurang Totem tyckte vi. Kötträtterna var dock väldigt bra.

Mysigt och fint läge och man kunde äta kött stekt på stenplatta vid bordet. Man stekte det själv så mycket man ville ha det stekt helt enkelt. Det var väldigt trevligt

 

Att ta bussen till en annan stad var superenkelt. Vi åkte till Los Christianos en dag och gick runt och åt lunch. Bussresan kostade 70-80 kr för oss alla men en taxi kostade omkring 150 kr för oss 5 så det var inte heller så dyrt och den går mycket snabbare eftersom den inte stannar på olika ställen.

 

 

 

Lite shopping finns ju alltid också. Lite billigare än i Sverige. Men just den dagen vi ville åka och shoppa visade det sig vara nationell helgdag så det bidde ingen shopping.

Är vädret dåligt vill man kanske åka runt mer på ön. Det är enkelt att ta sig runt både med bil och buss. Santa Cruz skall vara en vacker stad.

Här kan du läsa om mitt första inlägg om Teneriffa

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: