Inredning

Att organisera sitt hemmakontor

Written by Pernilla

Jag jobbar ju hemifrån en del och då är det bra att organisera sitt hemmakontor på ett sätt som fungerar så bra som möjligt och samtidigt gör att det ser fint ut.

Vi har kontoret på övervåningen i hallen så jag vill gärna ha lite ordning och reda där eftersom det är det första man ser när man kommer upp för trappen. Jag har delat upp platserna där jag förvarar saker. Vid skrivbordet har jag hängt upp en anslagstavla för sådant som jag vill ha särskild uppmärksamhet på. I de små kopparna på anslagstavlan finns gem, häftklamrar och pennor m.m.

I lådan på skrivbordet finns häftapparat, tejp, visitkort mm

 

 

 

Här hänger små ”koppar ” som man kan förvara diverse  kontorsmaterial  i, allt ifrån suddgummi, gem, häftklamrar, pennor osv. Påminnelsemeddelanden hänger jag upp i klamrarna. Nätanslagstavlan kommer från Lagerhaus

Tidigare hade jag en stationär dator som bilden ovan visar. Ni ser hur det såg ut innan jag gjorde om och satte upp nät-anslagstavlan. Men nu har jag bara min laptop, det är mer flexibelt att jobba med laptop. Man kan sätta sig och jobba även i soffan som jag ofta gör med min laptop och måste inte då bara sitta vid skrivbordet.

Papperssamlare står under skrivbordet (från Ikea) på bockarna som bordsskivan vilar på. Skrivarpapper finns i en låda där också.

 

Skrivaren står på skrivbordet, den är inte fin att ha framme men nödvändig så den står där den tar minst uppmärksamhet. Den är kopplad till trådlös utskrivning via min laptop och Ipad så jag kan sitta på nedervåningen och skriva ut på den, väldigt smidig. Postfack har jag för räkningar som skall betalas.

På skrivbordet försöker jag att ha det så rent som möjligt omkring mig men några fina detaljer är alltid trevligt att ha där.

 

När det sedan gäller förvaring av pärmar, böcker osv har jag en stringhylla som står i en annan del av hallen, där pärmarna och böckerna får vara. Alla papper , häften och tidningar som inte kan sättas in i pärmar läggs ned i korgen i bokhyllan.

Har du ett hemmakontor hos dig?

<3

Pernilla

 

 

 

 

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: