Uncategorized

Att övervintra ett Olivträd

Written by Pernilla

Där borta står mitt olivträd som har klarat sig bra över vintern, trodde jag aldrig men det har funkat jättebra! Det har stått i vanlig rumstemperatur och i början tappade det en hel del blad men ganska snart efter årsskiftet stannade det upp.

Min lyxranunkel som jag köpte på Rosendahls handelsträdgård står sig fortfarande fin

Olivträdet står nu i min Dayhome ”kruka”, som är en korg som har ett plåtfat i botten, och den trivs bra vid de stora fönstren.

Sitter nu hemma nedsjunken i fåtöljen efter ett par intensiva jobb dygn. Jag har varit lite bortkopplad från omvärlden känns det som.

Vi har börjat följa serien house of cards , har du sett den? Den är väldigt spännande faktiskt så i kväll blir det soffhäng framför den.

XX
Pernilla

About the author

Pernilla

11 Comments

 • Mina olivträd har faktiskt klarat sig bra i matsal fönstren, men dom gillade inte att vi var tvungna att sätta upp ett element under fönstret & började kasta blad, men jag har vart duktig på att duscha dom så det ser ut som dom klarar det i alla fall. Det som är det värsta tänkbara för olivträd, det är att inte få bra ljus. Tro mig jag vet…. Tog livet av mitt jätte olivträd jag hade haft i många år på så vis. Vi skulle vara borta mycket om sommaren & jag ville inte bränna sönder olivträdet, så jag satt det i skuggan 😛 Där tappade det vart enda blad & dog.

  Visst är det väl kul att klara av att övervintra ”exotiska” plantor. Jag har ett stort citronträd som är 3 år som bär massa citroner hela tiden & det sista jag testade i vinter var att övervintra mitt fikonträd & det har jag klarat 🙂 Tog upp det från källaren igår, just för att det kommer massa knoppar på det.

  Kram fina du

 • O mitt har klarat sig ute i garaget…:) Hoppas det fortsätter så, för jag liksom ställde in det där, sen hände det inget med..;) Likaså pellisarna som jag väl måste ta itu med och klippa o planera om. Men det är faktiskt inte det roligaste jag vet. Jag gillar att ha blommorna o vattna dem, men plantera om, näää…
  Läste igår hos @my casa att hon just börjat se den och att hon var sist på planeten, men icke, jag har ingen aaaaaning om vad det är för serie;-)
  Ha en fin helg nu och koppla av!:)
  Kram Anna

 • Hoppas det funkar hela vägen till sommaren. Nåt år hade jag mitt träd inne och var så glad över att det överlevt. Sen framåt maj så tappade det alla blad och såg dött ut, när jag hade tagit ut det. Men det hade tydligen överlevt i alla fall. Svåra de där, tycker jag!

  Kram Lena

 • Grattis! Mina lever också, så det ena trädet är inne på sitt elfte år i år. Nu har jag dom i poolhuset i fullt ljus och ca 1plusgrad. Får se om mitt fikonträd som tappat alla blad kommer igen, hoppas det.
  Kram Helena

 • Hehe, mitt olivträd – som överlevde förra vintern inne – står precis vid altandörren. Fast på utsidan. Det var ju så mild höst, det trivdes jättebra ute, men där står det kvar…. Vore väl ett under om det lever! Jag vet inte vad det är med olivträd men det är något tidlöst över dem… kram Milla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: