Inredning

Att renovera ett sommarhus

Written by Pernilla

 

På vår stuga snickras och hamras det just nu. Nya sommarnöjet 🙂  I år fixade maken fönstren med färg och kitt. I vinter kommer vi ha hantverkare på plats som hjälper oss att bygga om inne i huset.

Vi har bott i huset ett år nu, två somrar och känner att vi vill göra vissa förändringar för att göra det mer praktiskt att bo i.

Vi har ritat upp nytt badrum och kök. Badrummet kommer att byta plats med ett sovrum och köket kommer att byggas ut. En ny gäststuga skall byggas och golv och tak kommer att göras om, ja det är en stor förändring på liten yta.

Tydligen är det inte billigare att göra om ett hus än att sätta upp ett helt nytt om man får tro en av hantverkarna som vi tog dit för en offert. Nåväl, vi känner att detta passar oss bättre ändå.

Det är en hel del beslut som skall tas och en hel del köp som skall göras! Det är inte bara byggmaterial som skall köpas för om maken fick bestämma skulle vi också handla en hel del nya verktyg  . Det är ju klart att jobbet blir ju smidigare och enklare med bra grejer. Jag kikar däremot på fin inredning och snygga möbler 🙂 Jag ser liksom fram emot att få slutfixa det hela.

Vi är dock båda överens om hur vi vill att kök och badrum skall se ut och har gjort det enkelt för oss och valt den mesta av inredningen från Ikea och fått hjälp av dem att rita upp köket, badrummet har vi ritat själva och även hur huset skall se ut inuti.

Stugan-snickrar_20160708_7365

Kroppkakor_20160808_0784

Vi kommer att ta detta först och förhoppningsvis kan vi ha det klart till nästa sommar.

Det är faktiskt kul att ha lite projekt att pyssla med på sommaren också och inte bara sitta och läsa och bada:)

Min bror och pappa som bor mitt i mot håller också på att snickrar samtidigt så vi lånar lite verktyg och annat av varann och hjälps åt lite här och där. Min bror lade om taket denna sommar och min pappa snickrade på vinden och i köket  i sitt hus. Sen ses vi och fikar och äter mat ihop emellanåt. Ett väldigt trevligt sätt att umgås på.

Pernilla

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: