Inredning

Att renovera och förnya sitt hem

Written by Pernilla

I Samarbete med Byggshop.se

 

Att renovera och förnya sitt hem

 

Det är en ständig process som både är rolig och jobbig på samma gång. Det är så mycket som jag vill göra om hemma. Och när man är klar med ena delen är det dags för nästa känns det som haha. Man skulle behöva en egen hantverkare och en stor påse med pengar för att kunna få allt man vill.

När vi köpte detta hus var det nytt men nu med 13 år på nacken vill man förnya och förändra, även om vi också har gjort mycket redan.

Vad vi har gjort på vårat hus hittills

Vi har byggt altan runt huset, byggt ut huset med ett till sovrum, installerat kamin, målat om husets fasad och tvättat taket/ bytt trasiga pannor, satt in nytt kök, bytt ut alla vitvaror i badrum och kök samt värmepannan, målat om nedervåningen, och stora delar av övervåningen, tapetserat nytt i alla rum flera gånger , budgetrenoverat badrummet nere samt slipat golven på nedervåningen. Så jo vi har kontinuerligt fräschat upp huset under de 13 år som vi bott här och nu har vi dessutom skaffat oss ett sommarhus som vi renoverat haha. Även om sommarhuset inte är så stort är det ett omfattande jobb så min make blir galen på mig när jag kommer på nya saker som jag tycker vi skall göra

Här är en lista på saker jag vill göra om och nytt nu närmast

Slipa golven på övervåningen

Måla väggarna på övervåningen

Byta alla innedörrar i huset

Måla om trappan och lägga en matta på trappan

Byta ut interiören i badrummen ( helst kakla om dem också men det är ändå för kostsamt och omfattande att göra redan nu)

Byta ut vår garagedörr

Göra om ett rum till kontor ( har jag börjat med men inte klart)

Fixa hallen på övervåningen fin

Garageport

Det här med byta garagedörr skulle vara så bra för vår garagedörr som vi har nu är en port som öppnas nedifrån och utåt. Att öppna dörren så tar mycket plats framför porten. Där framför porten vill jag ha plats för våra cyklar istället, vi har tak där över så det skulle skydda dem bra och utrymmet skulle utnyttjas effektivt.

Här är några garageportar som jag tycker skulle vara bra hemma hos oss

 

Dessa dörrar här ovan skulle passa in i husets utseende och de har fönster så man skulle kunna få in lite ljus som vi nu inte får alls

 

Bilderna kommer från byggshop.se

Men bäst vore kanske att ha en som dras upp på detta sätt inåt, den tar ingen yta alls utanför.

 

Har du garage?

 

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: