Lifestyle

Att vara på väg in i den tredje åldern

Tredje åldern

Dagarna går här nere på ön. Tror aldrig jag sett så mycket folk här nere som nu!

Tredje åldern
Jag är i den andra åldern men påväg in i den tredje åldern nu när barnen blivit stora och jag får mer och mer tid till att utveckla mig själv med ett mindre föräldraskap ansvar.

Något man beskriver i denna rapport så här;

Den första åldern förknippas med omognad, beroende, socialisering och utbildning; den andra åldern med mognad, oberoende, arbetsliv och föräldraskap; den tredje åldern beskrivs som en potential – en möjlighet att utgöra ”livets juvel”, kännetecknad av oberoende och självförverkligande; medan den fjärde åldern förknippas med beroende, skröplighet och död (ibid.).

Har ni lyssnat på Amelia Adamos sommarprat i P1 sommar?

Det programmet är bra att lyssna på om man är i 50+ åldern. Hon beskriver den 3 åldern som jag går emot nu så bra. Varför många kvinnor faktiskt väljer att skilja sig i denna ålder och varför många kvinnor tar initiativet och att många gör det för att man faktiskt kan göra det nu. Tidigare var det väldigt ovanligt att man bröt upp i denna ålder. Jag rekommenderar varmt att lyssna på detta sommarprat. Så glad att någon pratar om detta, för det känns som Amelia också säger i pratet , att detta är lite tabubelagt. Som om att denna ålder har ett mindre värde än när man är yngre. Många kvinnor och män också för den delen har upplevt att de inte längre är attraktiva på arbetsmarknaden eller i kärlekslivet men det är ju så synd för vi i denna ålder har ju massor kvar att ge och nu dessutom utan att behöva tänka på en massa annat som när man är 30 och bildar familj bygger hus, skapar karriär osv.

Nu har vi oftast både bra ekonomi, ordnat liv på många plan och är dessutom mer fria .

Även den 4 e åldern som hon nämner och som man kallar nästa del när man blir allt äldre också borde belysas mer.

Livet nu.

Det är sköna dagar ! Jag hänger och umgås här nu med yngsta sonen, min bror och pappa.

Äleklinta
Äleklinta . Nattdopp med yngsta sonen.

Dagarna fylls med olika saker som att övningsköra med sonen , bada läsa och lyssna på sommarpratare och på kvällarna äter vi ihop och pratar om livet. 3 olika generationer samtalar om allt som händer i Sverige världen och ur våra olikas perspektiv. Väldigt berikande.

Andra sommaren jag är här själv nu utan mitt ex. Förra sommaren var ganska jobbig då vi har så många minnen här ihop. Denna sommar känns det bättre. Nu har allt hunnit lägga sig mer.

Vad tänker du om tredje åldern?

Kram Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: