hälsa mat dryck bakverk Recept

Bananbröd, gott nyttigt mjölk och glutenfritt

Jag tycker ofta om att ta något gott till kaffet på eftermiddagen. Eftersom jag inte äter gluten längre och undviker både mjölk och rent socker i möjligaste mån ( dvs äter det sparsamt) är jag så glad att jag hittat detta goda bananbröd!

 

Bananbröd glutenfritt

som en sockerkaka smakar det fast det är gjort utan varken vetemjöl eller socker. Den är sötad med honung som är ett naturligt sötningsmedel som kroppen klarar av att ta hand om i måttliga mångder och då är det dessutom nyttigt


Banankaka glutenfritt

 

Det är väldigt lätt att sno ihop också. Ät det till fikat som sockerkaka eller som mellis. Går även att servera med vaniljsås och eller bär.

Här kommer receptet ( hittade det hos Nillas kitchen)

 

Banankaka

1 limpa (1 l)
2- 3 helt mogna eller bruna bananer ( 2 bananer i lagom storlek räcker tycker jag)

3 ägg
1 tsk vaniljpulver ( obs inte vaniljsocker)
3 msk honung.
0,5 dl havremjölk eller kokosmjölk eller annan veg. mjölk
5 dl mandelmjöl (kan ersättas med 2,5 dl kokosmjöl)

1,5 tsk bikarbonat
1 msk citron eller äppelcidervinäger
1 krm salt
1 tsk kanel (kan uteslutas)

Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg och honung luftigt. Mosa bananerna väl och blanda med äggmixen. Blanda ihop torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll smeten i. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna en stund i formen och sedan helt på galler.

 

xx

Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

1 Comment

  • Tack för tipset! Detta ska jag testa att göra 🙂
    Känner att man har ett sötsug i sig efter sommaren, och jag som inte ens åt socker en längre period innan… Ska börje med de sockerfia alternativen igen.
    Kram Anna

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: