Lifestyle

Bananpannkakor nyttigt och gott

 

Nu när vi måste vara hemma så mycket kan man ju roa sig med att laga god och nyttig mat och baka lite. Det är något jag gör i alla fall😀

Jag varvar bananpannkakor med proteinpannkakor till frukost.

Bananpannkakorna är recept från en kurs jag gått i antiinflammatoriskt kost 21 dagar med läkande kost. En kurs som hjälpte mig mycket när jag behövde lära mig mer om hur jag skall äta och få tips på bra mat att laga. Protein pannkakorna kommer från recept skapade av 56 kilo och hennes Kickstart. Serveras med bär och en klick fet yoghurt om man vill också.

Här kommer receptet på bananpannkakor som är väldigt lätta att göra dessutom

Bananpannkakor
Gör gärna dubbla receptet och spara i kylen till mellanmål. Eftersom att pannkakorna är söta av bananen kan du äta dem som de är utan topping om du tar med dem.
1-2 portioner
1 helt mogen banan
2 ägg
2 msk kokosmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk kokosolja eller ghee till stekningen
Serveringsförslag
1,5 dl tinade blåbär eller andra bär. Strö gärna kanel över.
Mixa alla ingredienser till smeten med stavmixer eller i matberedare. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Smält ca 1 tsk av fettet i stekpannan. Gör 3 pannkakor åt gången, ca 10 cm i diameter. Ca 0,5-0,75 dl smet till en pannkaka. När pannkakan börjat bubbla i mitten är det dags att vända. Stek ca 2-3 min på varje sida. Sänk värmen om det bränns. Servera med färska eller tinade bär. Med banan i smeten bränns pannkakorna lätt om värmen är för hög. Sänk värmen och tillåt lite längre tid på varje sida.

Nu ska jag ut i solen snart och promenera lite. Önskar dig en fin söndag!

Kram

Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

2 Comments

 • Samma här att jag tillbringar mycket tid hemma.
  Jobbar hemma efersom jag tillhör riskgrupp.
  Å bananpannkakor är ju så himla gott:-)

  Tänkte på det där med viskosmatta, luddar din något?
  Jag är så himla sugen på en men vill höra om du uppfattar det som att den luddar?

  Ha en fin kväll!
  Varm kram Anna

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: