hälsa Recept Vikthantering/Hälsa

Basisk mat som gör dig piggare och friskare

Written by Pernilla

Det är viktigt att hålla koll på balansen i kosten man äter. Basisk mat är något man bör se till att få i sig

Stress, dålig kost, mediciner och negativa tankar och dålig sömn är alla exempel på sådant som försurar ditt PH -värde. Forskning visar att sjukdomar har svårare att få fäste i en kropp som är basisk och välmående. Det finns sätt att mäta hur din kropp mår, om den är basisk eller sur. Holistics PH papper som man enkelt lägger på tungan. Är du försurad har du ett värde som understiger 6,8 och då rekommenderas att basa din kropp med hjälp av mycket vila, glädje, bra kost och motion. Och vill du öka på förbättringen ytterligare  kan du ta olika tillskott

 

Hur skall du då äta? Vad är basisk mat?

 

Rawfood hjälper dig att Alkalisera din kropp. Med hjälp av maten  med högt PH till exempel grönsaker, groddar, bär Avocado och frön underlättar vi för matsmältningen och förser kroppen med brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom minskar arbetsbördan på våra inre organ när vi drar ned på syrabildande mat och dryck. Vad blir då resultatet? Jo en piggare och friskare kropp!

Mat som är naturligt fria från gluten, mjölk och socker gör att du mår bra. Det hjälper dig att alkalisera din kropp. Jag upplevde att med hjälp av detta koncept att jag blev jag mycket piggare, magen blev välmående och jag blev av met sötsuget.Då följer man just detta med mat naturligt fritt från gluten, mjölk och socker och man alkaliserar sin kropp kan man säga. Perfekt att få en kickstart igång till ett nyttigare och bättre sätt att äta rätt tyckte jag det var.

 

”Rena ” livsmedel som grönsaker, bär ,bönor, linser och nötter är bra livsmedel om man vill motverka försurning.

Här är en nyttig och välgörande smoothie. Denna smoothie fungerar toppen som ett mellanmål

INGREDIENSER

4 PORTIONER

300 g fryst mango

2,5 dl kokosmjölk

1,5 dl vatten

1 dl havtorn

30 ml färskpressad aloe vera, 

1 tsk kanel

Gör så här:

Basisk mat Shake-20160228_3920

Älska grönt och Alkalisera din kropp!

Bli piggare och friskare och gladare

Jag följer 80/20 regeln med 80% av detta och 20% med det andra 🙂

Hur gör du?

Pernilla

 

About the author

Pernilla

6 Comments

 • Just nu äter jag strikt – inget mjöl och socker i matväg alls. Mycket grönsaker och rawfoodbaserat, fisk, ägg, och inte mycket mejeri. Och mår ju förstås toppenbra i kroppen, fastän jag inte tränar på gymmet just nu. Det som annars är det som gör bäst i kroppen för min del för att inte få ont på massa ställen. Nu ska jag på semesterresa på måndag så jag kommer förmodligen och lite synd nog inte hålla i detta helt, men det känns som en bra chans att välja rätt – även på resa. kram!

  • Ja det har jag också märkt att kroppen blir mindre stel. Vad duktig du är. Men en resa med annat kan inte förstöra , det tror jag inte. Trevlig resa! Kram

 • Lite svårt att hålla bra matvanor när man är på resande fot. Hemma så kör jag på bra med sunda livsmedel. Intressant läsning du bjuder på. Kraaam Pia

 • Hmm, jag äter nog allt, men gärna ekologiskt. Är ingen sockerråtta, men kan absolut äta en efterrätt eller kaka och det bjuds, för vi har sällan något hemma själva. Smörgåsar är jag inte så förtjust i, så bröd äter jag i princip aldrig. Men min egengjorda musli är fylld med godsaker, frön, nötter, tranbär, pumpakärnor och gryn – älskar den tillsammans med fil.
  Ser att du har havtorn i din smoothie, och tyvärr ser det ut som att vi inte får några att plocka i år…
  Mat är en viktig ingrediens i livet, så bra mat är ju lite av livet anser jag!
  Önskar Dig en härlig fredag, kram Kate

  • Håller helt med om attmat är en viktig ingrediens. Jag älskar att fika och njuta av gott vin osv men jag märker också att jag mår bra av att äta nyttigare så därför blir det en någorlunda balans av dessa två sätt. Kram

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: