Inredning och blommor PRESS

Bemz +Tom Dixon

Written by Pernilla

 

– Bemz och Tom Dixon är i samarbete för att skapa en kollektion designöverdrag för IKEAs möbelplattform DELAKTIG

 

Bemz och Tom Dixon har inlett ett designsamarbete, som kommer att presenteras under Milan Design Week, med start den 4e april. Samarbetet består av en kollektion textilöverdrag avsedda för möbelplattformen DELAKTIG – en gemensam skapelse av IKEA och Tom Dixon. Som ett första led i samarbetet har Bemz och Tom Dixon tagit fram ett haute couture-överdrag till DELAKTIG.

IKEA x Tom Dixons DELAKTIG är en möbelplattform som utgår från ett underrede i aluminum som kan användas som säng, soffa och en rad andra möbler. DELAKTIG är utformad som en open source-produkt, där syftet är att både andra företag och konsumenter ska kunna hacka, dvs modifiera och individanpassa de olika modulerna.

Bemz grundare och VD Lesley Pennington säger att ”Genom vårt samarbete med Tom Dixon i DELAKTIG-projektet kombinerar vi det bästa av två världar – Tom Dixons unika känsla för design och Bemz textilkompetens”, Vårt partnerskap med Tom Dixon och DELAKTIG höjer ribban för designsamarbeten i möbelinustrin, och skapar större värde och fler valmöjligheter för våra kunder.”

Det första steget i Bemz och Tom Dixons samarbete som inkluderar haute couture-överdraget kommer att visas i VIP-loungen på Multiplex, Tom Dixons utställningslokal under Milan Design Week. 

”Möbelindustrin är fortfarande en ganska sömnig och långsam värld som inte är i fas med dagens moderna, snabbrörliga landskap. När vi började arbeta med IKEA och projektet DELAKTIG, ville vi hitta en partner som såg möjligheterna inom möbelindustrin om man tänker utanför ramarna. Bemz var de första att agera, som antog utmaningen och som ville vara en del av detta experiment med en hackningsbar sängram som kan modifieras och anpassas efter behov.”, säger Tom Dixon, grundare och Creative Director.

DELAKTIG kommer att tillgänglig i butik på IKEA från februari 2018. Hela kollektionen med överdrag från Bemz x Tom Dixon kommer att finnas tillgängliga på bemz.com från februari 2018.

En väldigt intressant kombination med detta samarbete måste jag säga och jag kan tänka mig att det är många med mig som vill ha denna möbel Delaktig när den finns att köpa.

Hoppas att ni mår bra denna lördag!

Själv har jag och dottern varit på en tjejdag tillsammans. Väldigt trevligt hade vi. Vi startade med ett besök på skolan där det var utvecklingssamtal idag, sedan åkte vi och tog lunch i det vackra vårvädret för att efter det gå till en salong och forma och färga ögonbrynen och dottern tog ett extra hål i örat.

Vi hann med att kika lite på solglasögon och lite annat också. Först tänkte vi gå på bio också men kände att det var lite synd att sätta sig i en biosalong när solen sken ute så det får vi göra en annan gång.

Pernilla

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: