Lifestyle

Bleka utväxt hemma


Inlägget innehåller reklamlänkar

Nu i dessa Coronatider kan det kanske vara svårt att komma iväg till frisören. Här kommer ett inlägg som kan ge tips på hur du kan göra själv hemma för att bli fin mellan frisörbesöken om du är blond.

Jag behöver med jämna mellanrum bleka utväxten och har nu lärt mig hur jag själv kan bleka utväxt hemma. Det blir faktiskt väldigt väldigt bra!

Jag är ju blond och bleker håret i slingor hos frisör regelbundet, jag vill gärna vara solblond i håret och på sommaren är jag det naturligt men på vintern blir det mörkare och gulare. Dock blir det dyrt att göra det så ofta som utväxten behöver fräschas upp så att hitta ett sätt att själv bleka utväxt hemma är något jag velat hitta länge.

Problemet med att göra det själv är att det ofta blir gult!

Jag har provat mig fram och misslyckats många gånger haha. Har i panik fått åkt till frisören och så har det blivit dyrt i alla fall!

Bleka utväxt hemma

Nu gör jag så här:

 

Jag hittade denna spray från Schwarzkopf som inte gör mitt hår gult. Jag har i den i utväxten och kammar sedan ut den i håret lite.

1 Skakar flaskan,
2 sprayar i året när det är fuktigt och låter det verka utan att skölja ur det
3. Låt det torka med värme som hårfön eller i solljuset då kommer det ljusa fram.

För och tona ned det ljusaste och ev gula som håret kan bli med tiden tvättar jag ibland håret med Silverschampoo eller har i Silverbalsam

För att sedan få en jämnare färg i håret har jag nästa  gång jag tvättar håret i denna färgbomb

Denna färg försvinner efter varje tvätt, fungerar som ett färgat balsam.

Blekning av håret sliter på håret så det är viktigt att inte ta det för ofta och inte för mycket! Bleka utväxt hemma är inte lätt, men detta har fungerat väldigt bra för mig!

För att sen vårda håret ordentligt som man måste göra om man bleker håret är det viktigt att mellan behandlingarna använda en hårmask. Nu gillar jag denna mask från Marroccan oil väldigt mycket! Luktar fantastiskt gott dessutom.

Nedan kan ni se hur mitt hår ser ut när jag inte använt silverschampoo och färgbomben. Dottern har däremot färgbomb i sitt hår så då kan ni se skillnad

 

Önskar dig en fin lördag!

kram
Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: