Inredning

Bra arbetskläder är viktigt när man renoverar

Written by Pernilla

Efter att ha målat och fixat hela sommaren har jag reflekterat över att man faktiskt behöver bra arbetskläder.

 

Nu har även kaklet ovanför spisen kommit på plats och det blev så fint som jag tänkt mig. Bara spottarna som fattas sen är det klart. Köket är ett Ikea kök i färgen ”off white” .Blev glatt överraskad av detta Ikeakök att det finns så många smarta lösningar och att vi fick en så pass  bra hjälp som vi fick av Ikea personalen när vi ritade upp det och planerade det. Det är måttanpassat i minsta detalj. En snickare tog vi hjälp av som satte upp skåpstommar men sen satte vi på luckor och lådor mm själva. En spis med inbyggd micro en stor kyl och frys samt inbyggd diskmaskin valde vi och det är mycket värt att ha ett bekvämt kök på landet. Att slippa handdiska är nog största vinsten.Resten av väggarna i vardagsrummet/köket valde vi att måla i grått för att få in mycket ljus och rymd i det lilla rummet som möjligt.

Efter att ha målat och fixat hela sommaren har jag reflekterat över att man faktiskt behöver bra arbetskläder.

 

Det är ett jobbigt jobb att måla! Jobbigare än man tror, inte gällande målningen i sig självt utan slipningen och spacklingen och sen tejpningen. Det ligger ett tjockt lager av spackeldamm precis överallt när man håller på. Fettet från spacklet etsar sig in i hårbotten och överallt om man inte skyddar sig ordentligt. Det känns svårt att skölja bort så man behöver bra täckkläder. Jag trodde man kunde ha kortärmat men insåg sedan att spackeldammet var svårt att få bort från armarna och man blev väldigt uttorkad av det.

En bra keps el mössa av något slag är ett måste och någon form av munskydd samt glasögon. Det blir väldigt varmt dock när man som vi målade på sommaren. Dessutom när man helst behöver långärmat också och handskar.

Nej nästa gång kommer det bli tapet sa vi för även om själva målningen är lätt så är själva för jobbet inte lika kul och att man måste måla flera gånger innan det är klart. Dock kommer man inte undan slipningen och spacklingen då heller.

En annan sak som man skall tänka på när det gäller arbetskläder är bra skor. När vi slängt ut allt bråte låg det spikar och annat vasst  på marken och maken trampade på en spik vid två tillfällen. Första gången gick han i Crocs och då gick det hål igenom så spiken satte sig i tån. Andra gången hade han rejälare skor ( med erfarenhet från förra tillfället:)) och då blev det inte ett hål in till tån som tur var. Dessutom när man klättrar på stegar och annat är det bra att ha bra skor.

Handskar i tyg är ett måste som sitter bra på handen så man får bra grepp om penseln. Plasthandskar när man målar funkar inte, det blir varmt och svettigt.Engelbert-Strauss.se bra arbetskläder för målning bland annat. Jag skrev tidigare i detta inlägg om dessa trädgårds/arbetskläder.  Det var några erfarenhets tips från mig till dig

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: