Recept

Chokladsemlor

Written by Pernilla
 Snart är det fettisdagen men jag har redan tjuvstartat med att äta semla. 
En väldigt god chokladsemla blev det. 
Är du sugen på att göra chokladsemla kan du testa detta recept från Arla som jag har i bloggen idag
Hur ska din favoritsemla vara?

Chokladsemlor

Från Arla
Chokladsemlor med chokladgrädde och Pucko i degen – kul och annorlunda! Sikta kakao över chokladsemlan och tillsätt gärna hackad choklad i mandelmassan.
Receptet gäller för 20 st

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 dl Cocio Pucko® chokladmjölk
  • 75 g rumstempererat Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 st uppvispat ägg

Fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl Arla® mjölk

Garnering:

  • 12 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 2 tsk kakao
  • 3 tsk strösocker
  • florsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägget och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk till en jämn massa. Fyll bullarna med blandningen. Blanda grädde, kakao och strösocker och vispa grädden till ett fast skum. Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
XX
Pernilla

About the author

Pernilla

20 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: