hälsa mat dryck bakverk Recept

Dadel o havrebollar med få kcal

Written by Pernilla

Jag gör en sats dadel bollar eller nyttiga havrebollar som jag lagt upp recept på tidigare och har under veckan i kylskåpet en burk och när jag blir sugen på en fika så tar jag 2 av dessa.IMG_1816Och så underbart goda!!!

Dessa passar även in under kategorin Rawfood  om man utesluter kaffet.

 

Varje boll innehåller endast 38 kcal

19 st

12 dadlar

2 dl havregryn

2 msk kokosolja

mixa ihop detta i en matberedare eller med en stavmixer och smaksätt med följande;

1 krm ekologiskt vaniljpulver

1 krm lakritspulver ( jag tar ofta 2  krm så känn efter smak)

2 msk kaffe

1-2 nypor flingsalt ( valfritt om man vill hålla saltnivån låg i sin kost men väldigt gott i)

Rulla 19 bollar gärna i kokosflingor och ställ i kylen.

IMG_1819

 

Lakritspulver tycker jag  är perfekt ha som smaksättning i baket. Lakrits är så gott i kola, choklad mm. Jag väljer detta lakritspulver från Polvere och det finns bland annat att beställa hos Beriksson om du inte hittar det i din lokala butik. Det är en krydda som jag har blivit väldigt förtjust i. Vet inte om det är typiskt svenskt att ha lakrits kola och lakrits choklad? Jag letade efter lakritskola och lakritschoklad när jag var i Italien sist och ville köpa med mig något godis hem men hittade inte denna kombination alls? Detta lakritspulver är dock från Italien:)

Underbart med sol denna morgon också.

Jag skall snart ned på gymmet och köra ett pass bodypump. Ett väldigt roligt styrkepass som man kör med musik i grupp. I går körde jag ett annat roligt pass och det heter Jumping Fitness och man bränner ca 600-1000 kcal på varje pass. Det är så kul att med musik köra i grupp så intensivt. En timme går fort!

Ha en fin lördag!

Pernilla

 

About the author

Pernilla

3 Comments

  • Jättegoda, jag har gjort sådana innan. Tänk om jag haft några igår, det slank ner mängder av smågodis ( i mina mått räknat) Det märks i kroppen idag. Blääähhh! Ha en fin helg! Kraaam Pia

  • De där såg goda ut. Så gott med chokladbollar och dadelbollar, försöker avstå från sockret och det går bra men sämre med träningen just nu… Ha en fin helg, kram Suss

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: