Uncategorized

I dag öppnar Iittala och Rörstrand sin nya flaggskeppsbutik i Stockholm

Written by Pernilla
Iittala och Rörstrand öppnar varsin flaggskeppsbutik i Stockholm
Två unika varumärken under samma tak

Den nya butiken erbjuder sortiment från båda varumärkena i en inspirerande miljö. Butiken ligger på Stureplan, mitt i hjärtat av Stockholm.

Butiken är ännu ett steg i Fiskars vision att göra sina premiumvarumärken lättillgängliga för konsumenter runt om i världen. I och med den nya öppningen, har Iittala nu över 250 butiker och shop in shops globalt. I Sverige blir butiken en del av i ett nätverk med över 50 butiker och shop in shops samt Iittala web store. Rörstrands allra första butik öppnades redan på 1700-talet, vid Riddarhuset. Under varumärkets 291-åriga historia har Rörstrand haft butiker såväl som på hemmaplan, t ex Birger Jarlsgatan i Stockholm och så långt bort som USA. Nu är det dags igen, i samma stad som Rörstrand föddes i 1726.

Den 260 m² stora butiken är belägen på Stureplan som internationellt blivit känd som ett av de viktigaste shoppingstråken för premiumvarumärken i Stockholm.

Konceptet för butiken ger en unik shoppingsupplevelse med fokus på inspiration för det dukade bordet och heminredning. “Vi har tagit hänsyn till respektive varumärkes unika historia när vi utformat butiken samtidigt som vi också velat skapa en enhetlig upplevelse för konsumenten när de besöker butiken” säger Jeremiah Tesolin, Creative Director på Iittala och Rörstrand. Inredningen har tagits fram tillsammans med inredningsarkitekten och stylisten Lotta Agaton.

I går var jag på förhandsvisning av den nya butiken och fick den presenterad för mig. De hade dukat upp en sådan vacker juldukning och en diskjockey spelade musik och vi bjöds på vin med tilltugg. Väldigt trevligt!

 

Iittala och rorstrand butik

Så fint med en grå duk med det vackra porslinet med röda detaljer till juldukningen

Väldigt snyggt också med det härligt blåa porslinet till det mörka bordet

Supermysig kväll med de här tjejerna.   Här hittar du  Nina och Ulrica

 

 

 

Snyggt bord mot det blåa porslinet och härliga färgen på väggen. Nu går vi mot mer färg i våra hem helt klart.

Pernilla

I

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: