Resa

Dags att leta efter sommarresor

 

Det är långt kvar till sommaren men man kan inte låta bli att börja planera för årets bästa månader. Ska man vara hemma i Sverige eller ska man hoppa på ett plan och spendera semestern i ett annat land? Det sistnämnda alternativet låter inte fel i mina öron.

 

Medelhavet är en populär destination för oss svenskar och framför allt när värmen har kommit på senvåren. Redan nu har resebolaget Ticket sett i sin bokningsstatistik att öar som Cypern, Rhodos, Kreta och Mallorca kommer att bli populära destinationer, och jag har inget att invända. Under sommaren är vädret varmt, soltimmarna är många och det finns faktiskt andra saker att göra utöver att bada och sola om man tröttnar på poolen och stranden. Kroatien har blivit ett populärt resmål och många reser till staden Split för att sola och bada och slippa all biltrafik. Alla bilar är förbjudna där så man kan verkligen gå runt och njuta utan att behöva oroa sig för trafiken.

(Källa: Unsplash.)

 

Ibland är hela familjen överens om vart man ska åka men ibland kan det vara svårare. Kanske vill man testa något nytt och inte åka till klassiska destinationer som Kanarieöarna eller Grekland. Då är det bara att ta fram den gamla atlasen, eller Google, eller leta efter nya destinationer på ett annat sätt. Eurovision Song Contest brukar ge massvis med nya tips på länder man kan resa till. I år hålls tävlingen i den israeliska staden Tel Aviv. Det är ett resmål som har liknats till Barcelona och som verkligen är en sol- och partystad. John Lundvik kommer att tävla för Sverige och Betfair har honom som en av förhandsfavoriterna att vinna med låten ”Too late for Love”. Nederländerna eller Ryssland har däremot ännu bättre odds. Tel Aviv är en väldigt fin stad som blandar nytt och gammalt och klimatet påminner mycket om det runt Medelhavet. Hit kan man åka både för en weekend som för en längre semester.

 

 

Sommaren är annars en bra tid för att åka iväg på längre resor än den vanliga 7-dagarsresan. De flesta har turen att kunna ta två till tre veckors semester och då passar det att åka iväg lite längre. New York är sommarklassiker för den som vill uppleva stadspuslen i en stad som verkligen aldrig sover. På sommaren är temperaturerna höga, men man kan svalka sig i gröna Central Park eller åka ut till Coney Island eller Brighton Beach för att bada. Vill man resa till en annan del av USA kan man åka ned till Miami för en solsemester eller ta sig till västkusten mot Los Angeles och Hollywood. På sommaren kan man verkligen hitta allt i USA, både sol och bad samt stadsliv och natur.

(Källa: Unsplash.)
Det kan i och för sig vara lite synd att resa ifrån Sverige när sommaren kommer, eftersom det är då som Sverige är som vackrast (enligt vissa) och de flesta turister kommer till oss. Det bästa är kanske att dela upp semestern med ett par veckor hemma och ett par veckor utomlands. Då får man verkligen det bästa av två världar på en och samma semester.

 

kram Pernilla

 

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: