Inredning kök

Drömköket med bänkskiva från Cosentino

Written by Pernilla

Det skulle inte vara fel med ett kök som detta från Cosentino. Jag hade inte tackat nej till en bänkskiva från detta märke. Det är ett familjeföretag som tillverkar olika ytor som t ex Dekton och Silestone.
Huvudkontoret ligger i Almeria, Spanien men finns i ytterligare 26 länder och i ännu fler där de distribueras.

Dekton är en revlutionerande produkt som du kan ha på flera olika ställen som på golv och väggar i tex badrummet men kanske mest kända som bänkskivor.
Silestone består av 94% kvarts (kristalliserad kiseloxid) vilket ger materialet en enastående hårdhet och hållbarhet. Du kan få dem i hela bitar och stycken som gör det så stilrent coolt och snyggt

dekton-kok_for_marmoralskaren__580204e9e087c37de1b898dc

Jag var på pressvisning med dem där vi blev introducerade för detta lyxiga material och fick chansen att designa vårt eget drömkök. Vi fick experthjälp av inredningsarkitekten Jeanette Karsten och kvällen avslutades med  en fantastisk middag komponerad av kocken Jonas Lagerström från restaurangen Yolo .

collage_fotor-cosentino

Våra collage skapades och ideér kom fram successivt. Jag tänkte på mitt kök som skall byggas på landet.  Jag tänker mig det något åt detta håll som collaget nedan. Vi har valt ett kök från Ikea som heter Hittarp. Men vad jag skall ha för färg på golvet har känts oklart och väggarna men det klarnade mer och mer under kvällens skapande.collage_fotor-kitchen

 

För inte allt för länge sedan renoverade vi köket hemma och det är från Ballingslöv. Vi är otroligt nöjda med kvalitén på det. Det skulle ha varit en bänkskiva från Cosentino då möjligen som fattas:)

 

ballingslo-25cc-2588v-ko-25cc-2588k2

kök hemma från Ballingslöv

 

ballingslo-25cc-2588v-ko-25cc-2588k3

Hoppas att detta gav dig lite inspiration till dina köksdrömmar.

 

Nu skall jag iväg och träna igen innan det är dags att ta en tur med äldsta sonen som övningskör nu. Men innan dess ett träningspass och en fika med vännen på stan.

Ha en härlig söndag!

Pernilla

About the author

Pernilla

4 Comments

 • Härliga kök. jag gillar ditt kollage med det svarta kaklet. Det är så kul att sitta och spåna med bilder och idéer som man har. Ha en fin söndag. Åhh jag skulle visst försöka få ut min son och övningsköra lite jag med.Kram Pia

 • Härlig inspiration!
  Jag drömmer om en köksö som en ”update” av vårt relativt nyrenoverade kök.
  En vit köksö men grå marmorskiva, jatack! 🙂
  Jag brukar ju sällan ge mig, så jag jobbar på det kan man säga;-)
  Lycka till med körningen!
  Kram Anna

 • Hoppas det går bra med körningen. Brukar vara lite svårt att få tid när det höstas. Sen kommer belöningen Sonen – som fortfarande bor hemma – kommer o hämtar mamma i sin blå BMW när hon är ute på grejor…. kram Milla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: