Resa

En resa till solen är bokad

Written by Pernilla

 

Denna årstid längtar jag bort! Jag vill ha ljus och värme! Tur att vi har bokat en resa till Teneriffa vid årsskiftet.

Vi skall ladda batterierna med sol och värme och ljus. Jag vill boosta energidepåerna och immunförsvaret inför vinterns andra del av året.

Jag har bokat flyg för familjen och det går direkt till Teneriffa utan mellanlandning vilket är skönt även om det blir en ganska lång tid att tillbringa ombord på planet. Resan tar ca 6 timmar så det gäller att ladda upp med tidningar, böcker och annat. Man är inte så van att sitta still så länge utan att ha något att göra. Ofta spelar vi även kortspel och andra spel för att varva med läsningen lite och fördriva tiden. Förra gången vi åkte satt vi brevid ett par som spelade Casino bingo.Förr gick folk till Bingohallar och spelade någon dag i veckan men nu spelar man online istället.

Denna gång kommer vi att bo i Los Christianos. Det finns gott om restauranger och folkliv där. Det skall bli kul att fira nyår där. Vi får leta upp någon bra restaurang där vi kan äta nyårsmiddag. Fyverkerier kommer det att vara på stranden har jag förstått så dit får vi gå efter middagen. På Teneriffa och i många andra spansktalande länder finns en tradition av att man för varje klockslag (med start tolv sekunder innan klockan slår tolv) fram till tolvslaget äter en vindruva – en tradition som sägs bringa lycka det kommande året där druvorna symboliserar de 12 månaderna.

Så det får bli till att köpa några vindruvor också helt enkelt 🙂

Men innan resan kommer vi att fira jul hemma. Julen vill jag gärna fira hemma med vinter. Jag skapar en mysig stämning hemma med levande ljus och eld i kaminen, juldofter  ( hyacinter i massor) pynt och julmusik skall det också vara.

Xx

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: