Resa

En solvecka på Teneriffa Costa Silencio

Written by Pernilla

 

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Nu har vi varit i en vecka här på södra kusten av Teneriffa Costa Silencio.

Resan hittade vi när vi sökte tidigt genom att söka här   .   Men vi senare hittade vi billigast och bästa resan här men man vet aldrig så det gäller att kolla runt som vi gjorde både hos Momondo och Sembo eller andra ställen.Senare letade vi fram var vi skulle bo efter vi bokat flygresan.

Vi har haft väldig tur med vädret och har haft fantastiskt sköna dagar. Det har legat på runt 25 grader varje dag. Som en perfekt svensk sommardag, inte för varmt utan lagom för att ta ett dopp i poolen emellanåt. Mestadels har vi varit vid poolen vid det lägenhetskomplex som vi bokade.

Det bästa boendet är att bo i en lägenhet där man kan rå sig själv tycker jag. Att kunna handla mat i den lokala butiken (. Jag gillar att handla mat i lokalbutiken när jag reser) och laga mat själv. Men såklart att kunna äta på restaurang i bland också är trevligt. Oftast äter vi en gång per dag på restaurang. Jag tycker att det ofta är osäkert om maten är god och prisvärd på restaurang men det är kul att gå ut på kvällen och sitta i fin miljö så därför går vi ut och äter. Självklart kan det ibland vara skönt attslippa disk också.

 

Området där vi bor i här är ett lungt området med mest pensionärer. (Tror kanske det är mycket pensionärer på hela Teneriffa) .

Med tre tonåringar kan man tro att det inte skall fungera så bra men alla har trivts mycket bra med att bo så här lungt. Dock har vi känt att vi övervakats nitiskt av de boende på lägenhetskomplexet där vi bor som snabbt hittat saker att klaga på. Lite trist men regelmästare finns kanske överallt. Mest tyskar och Holländare bor här samt en och annan britt. Lokalbefolkningen är mycket trevliga tycker vi.

Jag skulle inte rekommendera en livlig barnfamilj eller ungdomar att bo här men vill man ha en lugn semester är det perfekt.

Lägenhetskomplexet ligger utmed kusten och utsikten är fantastisk!

Högst upp bor vi med den i glasade altanen

 

Fint poolområde.


 

 

 Utsikten åt andra hållet från taket där vi bor.

 

Vi har gått promenader längst vattnet och även upp på den höga kullen/ berget här

Klippor och karg natur, runt om.

Nu skall jag ned och ta ett dopp i poolen så mer om resan senare.

xx

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: