hälsa

Ett perfekt leende

Written by Pernilla

 

I dag hade jag en tid hos tandhygienisten, jag brukar gå varje år och ta bort tandsten och putsa mina tänder. Nu ringde de återbud precis innan så det får bli en annan dag.

En del av vår hälsa är ju att ha bra tänder. Tänderna hänger mer i hop med hälsan än vad många vet. Men förutom det gör det mycket för utseendet också , att ha fräscha tänder därför prioriterar jag detta.

Jag slarvade mycket med skötseln av tänderna under en period när jag var barn och har fått en del fyllningar som börjat att släppa lite här och där. Jag har bytt ut det flesta fyllningarna från Amalgam till annan fyllning. Nu går jag regelbundet till tandläkaren och tandhygienisten och tar bort tandsten och kollar att tänderna ser bra ut. Lagningarna kan ju börja släppa och krångla. Jag har funderat på att skaffa tandförsäkring och försäkra tänderna men tack vare att en av mina tänder varit lite sämre skulle det bli ganska dyrt så det har helt enkelt inte blivit av att göra det. Nu har jag lyckligtvis haft tur med mina tänder i övrigt men med åldern lär det bli mer strul så kanske kan det vara värt att ta en försäkring för att slippa oroa sig för eventuella kostnader. En årlig kontroll av tänderna kostar ungefär 800kr och skall man sedan göra en lagning eller liknande så kostar ju det också. Det skulle då vara skönt att slippa oroa sig för det och istället ha en fast månadskostnad.

Jag har haft turen att ha tänder som är jämna och som inte behöver justeras med tandställning för då kostar det ju än mer. Tänderna påverkar som sagt utseendet väldigt mycket och det inser man när man ser det där perfekta vita leendet från någon som har fina raka vita tänder och tvärtom om tänderna är slitna och fula.

Pernilla

 

About the author

Pernilla

2 Comments

  • Går en gång om året också för att kolla mina tänder. Det blir ju lite sämre med gamla lagningar när man blir äldre.
    Kram mamma c

  • Jag hatar inte ofta och inte mycket men tandläkaren kan jag nog säga att jag hatar. Jag är noga med mina tänder och går regelbundet (med magont varje gång) till tandläkaren. Dyrt, mindre roligt men viktigt för mig. Kram Anette

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: